'Ezanı protesto' provokasyonu seçim anketlerinde

'Ezanı protesto' provokasyonu seçim anketlerinde

Mor Dayanışma'nın paylaştığı anket göre seçmene “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’deki yürüyüş esnasında yaşayan protestonun gündeme “Ezana saygısızlık” olarak gelmesi oy verme biçiminizi etkiledi mi?” sorusu yöneltildi

Önce iktidara yakın medyada “Taksim’de toplanan kadın grupları ezanı ıslıkladı” şeklinde yalan haberler çıkmış ardından Erdoğan, Adana ve İskenderun mitinglerinde aynı yalanı sürdürerek muhalefeti hedef göstermişti.

“Ezanı ıslıkladılar” iddiası kadın örgütleri ve hatta AKP’ye yakın bir dizi gazeteci tarafından yalanlandı ancak iktidar bu yalanı ısrarla sürdürüyor. Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ezan provokasyonunun asıl nedeni sonunda ortaya çıktı ve “Ezanı protesto” anketlerde yerini aldı.

Mor Dayanışma’nın sosyal medyada paylaştığı anket göre seçmene “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’deki yürüyüş esnasında yaşayan protestonun gündeme “Ezana saygısızlık” olarak gelmesi oy verme biçiminizi etkiledi mi?” sorusu yöneltildi. Mor Dayanışma anket sorusunu “8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü sonrası gündeme getirilen, yürüyüşü manipüle etme, 8 Mart’ın meşru zemini kaydırma ve amaçlı “ezan” tartışmaları ortaya atılmıştı. Kadın düşmanlığından nemalanan zihniyet anket ile kapı kapı dolaşarak 8 Martı seçim malzemesi yaptı!” açıklaması ile paylaştı.