Fatih Altaylı: Kerimcan Durmaz Türkiye’nin dönüşümünün aynası

Fatih Altaylı: Kerimcan Durmaz Türkiye’nin dönüşümünün aynası

Fatih Altaylı bugünkü Kerimcan Durmaz tartışmalarına değindi. "Eski Türkiye Zeki Müren'di, yeni Türkiye Kerimcan" diyen Altaylı, eski Türkiye güzellemesi yaptı.

Fatih Altaylı HaberTürk'teki köşesinde bir kaç başlığa değindi. 

Kerimcan Durmaz eleştirisi sonrası gelen tepkilere "Dün sosyal medya fenomeni çocuk hakkında yazdıklarımı okuyanların bazıları kendisini eleştirdiğimi düşünmüş. "Benim o delikanlı ile ilgili bir eleştirim yok. Ben kendisini takip edenleri eleştirdim" diyerek cevap veren Altaylı, "TRT’nin arşivlerini açtığı bir internet sayfası var. Arada bir bakıyorum. Eski Türkiye’den manzaralar gösteriyor. Röportajlar falan da yer alıyor. Arada bakın, eski zaman ile yeni zaman farkını görün. Ama vaktiniz yok ise “Uğraşamam” diyorsanız çok daha basit, çok daha kolay bir gösterge var. Eski Türkiye Zeki Müren’di. Yeni Türkiye Kerimcan Durmaz." diyerek eski Türkiye güzellemesi yaptı. 

Yazısında Merkez Bankası tahminleri konusuna değinen Altaylı, "Merkez Bankamız, yapmamamız gereken işleri yapıyor" diyerek eleştiride bulundu. 

"Bakın şimdi ABD’de Trump ne ile suçlanıyor biliyor musunuz? Federal Reserve’ü yani ABD Merkez Bankası’nı Türkiye Merkez Bankası’na benzetip siyasi bir enstrüman haline getirmekle" diyen Altaylı yazısının bu kısmını "İyi mi" sorusuyla bitirdi.