Fatih Portakal'dan Erdoğan'a sert tepki

Fatih Portakal'dan Erdoğan'a sert tepki

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mansur Yavaş'ı tehdit etmesini eleştirdi.

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Erdoğan'ın Mansur Yavaş'ı tehdit etmesini eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansur Yavaş için "Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimizi de ödetme durumuna düşürür" demişti. Ardından Mansur Yavaş hakkında soruşturma açılmıştı. 

Gerçek Gündem'in haberine göre, Fatih Portakal, FOX Ana Haber'de, Erdoğan'ın Mansur Yavaş'ı tehdit etmesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"İNSANLARI KORKUTMAYA BU SÖZLERLE DEVAM EDİYOR"

"Cumhurbaşkanı, kendi düşüncesinde olmayan herkese bedel ödetmeye çalışıyor. O düşüncede değilseniz, kendi düşüncesinde değilseniz. Kadın olsun erkek olsun, gazeteci olsun, siyasetçi olsun, sokaktan vatandaş olsun bedel öder. Bu sözü her seferinde kullanmaktan da imtina etmiyor. Bu sözü bir slogan olarak kullanmaya başladı. Kupon bir söz olarak kullanmaya başladı ve insanları korkutmaya bu sözle devam ediyor.

Bedel öder derken neyi kastediyorsunuz? O zaman şu soruyu sormak gerekiyor. Hukuk devleti olmak ne demek? Sadece yürütmenin başı olarak siz konuşabilirsiniz. Bedel öder derken, siz için içerisine adalet sistemini de katmış oluyorsunuz.

Düşünebiliyor musunuz? "Bedel öder" diyor. Bu cümleyi net bir şekilde kurabiliyor. Zor günler, gerçekten hepimiz için zor günler. Hukuku sadece kendi açısından yorumluyor gibi cumhurbaşkanı. Ama bu ülkede 82 milyonuz. Hukuk devleti olmak istiyorsak bu cümlelerin kurulmaması gerekiyor."