Acemi kasaplar hastaneleri tıka basa doldurdu

Acemi kasaplar hastaneleri tıka basa doldurdu

Yurdun bir çok yerinde kurbanını keserken yaralanan acemi kasaplar, hastanelere akın etti.

Hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Kurban keserken elini ya da bacağını kesen ya da hayvanların tekme ve  boynuzlarıyla yaralananlar hastanelere koştu. Durumu ağır olanlar ambulanslarla, hafif yaralılar ise kendi özel araçlarıyla hastanelere geldi.

BURSA

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 saat içerisinde 45 acemi kasap tedavi olmak için geldi. Büyükbaş kurbanlığı keserken bacağından yaralanan Orhan Saylı, "Kurbanlığı yatrdık, kafasını kaldırırken boynuzu bacağıma girdi. Dikiş atıldı, bunada şükür" diye konuştu. 

KAYSERİ

Kayseri’de ambulans ile hastaneye getirilen bir kasap ise gazetecilere, “Haber yapmayın, acemi kasap değilim” dedi. 

Tosun kovalarken kolunu kıran bir başka vatandaş da, yakınları tarafından hastaneye getirildi. 

KONYA

Konyalılar, bayramın birinci gününde bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesti.  Genellikle semt pazarı alanlarının kesim alanı olarak belirlendiği kentte, bazı yerlerde hijyenik ortamda ve modern sistemle kesimler yapılırken, bazı yerlerde ise hijyenik olmayan ortamlarda kesimler yapıldı. Her zaman olduğu yine çocukların önünde kesim yapıldı.  Kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını kesmek isteyenler ise zor anlar yaşadı. Kadınlar da ellerine bıçakları alıp, kasaplık yaptı. Bir kesim yerinde hayvan satışı ve kesimi yapan bir kasap firması da orada bulunanlar kavurma ve pilav ikram etti. 

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde mezbahaların yoğun olması nedeniyle kurbanlıklar belediyenin gösterdiği pazar yerlerinde de kesildi. Kadın kasapların kesilen kurbanların etlerini ayırdığı pazar yerinde kurbanlıkların yine çocukların gözü önünde kesildiği görüldü.

Çorlu'da kurban kesim işlemleri için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbahada yoğunluk yaşandı. Çorlu Belediyesi de yoğun kalabalık nedeniyle mezbahanın yanı sıra Halk Pazar yerlerini kesim için açtı. Geçen yıla oranla bu yıl tek bir giriş çıkıştan yapılan kesim yerine vatandaşlar yer kapmak için bayram namazının ardından gelip, kurbanlarını kesti. Kadın kasapların da kesin kurbanların etlerini ayırdığı görülen pazarda, kurbanlıkların çocukların gözü önünde kesildiği görüldü.  Bir çocuğun ise elindeki iki satırla oynaması dikkat çekti. Bazı çocuklar ise kurbanlıklar kesilirken korkarak gözlerini kapatınca çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.