Fethullah Gülen'in özel sohbetleri çözüldü

Fethullah Gülen'in özel sohbetleri çözüldü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yeni bir iddianame hazırlıyor. İddianameye göre, Fethullah Gülen Türkiye'ye gelip, darbeyi yönetecekti. Bu bilgi, kriptosu çözülen, örgütün gizli haberleşme programı ByLock yazışmalarından elde edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre soruşturma kapsamında, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock üzerinden, örgüt üyeleri tarafından gönderilen çok sayıda elektronik postanın içeriği tespit edildi.

Bu yazışmaların, Fetullah Gülen'in "özel sohbetlerdeki" konuşmalarından yapılan alıntılardan oluştuğu belirlendi.

"saliha86" rumuzlu örgüt mensubu, 21 Ocak 2016'da gönderdiği elektronik postada, Gülen'in 'Az kaldı, bu süreç bitecek. ABD, Rusya ve 'iç dinamikler' bunların gitmelerinde anlaştı' dediğini yazdı.

Afrika kampındaki bir örgüt üyesi tarafından gönderilen elektronik postada ise, Gülen'in "Sağlığım el verirse ben de katılırım, Türkiye'ye gitmek uçakla 10 saat sürüyor, sağlığım buna elvermeyebilir" dediği belirtiliyor.

Soruşturma savcılarına göre bu ifadeler, Gülen'in Türkiye'ye gelerek 15 Temmuz darbe girişimini bizzat yönetmek istediğini, ancak sağlık sorunları gerekçesiyle gelemediğini ortaya koyuyor.