Ağzındaki baklayı çıkar Garo!

Ağzındaki baklayı çıkar Garo!

HDP'li Garo Paylan, ‘Türkiye’nin yurt dışında yaşayan bazı Türkleri hedef gösterdiği, sansasyon yaratacak suikast veya suikastler zinciriyle ilgili istihbarat aldığını’ öne sürdü ve 3 suikastçının devrede olduğunu iddia etti. Paylan’ın suikast riski olduğunu öne sürdüğü o kişileri hemen açıklamasını istiyoruz ve soruyoruz: ‘Bu ihbarla kastettiğin isimleri Türkiye dışında yabancı servislerin kucağına atmıyor musun?”

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Geçen hafta sonu pek çok kaynaktan doğrulattığım, başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yaşayan Türkiyeli vatandaşlarımıza dönük suikast veya suikastlar zinciriyle ilgili bir girişimde bulunulmak üzere olunduğuna dair istihbarat aldım" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, TBMM’de yaptığı açıklamada, gündeme getirdiği suikast iddiasıyla ilgili olarak "Türkiye’nin hedef gösterdiği, sansasyon yaratacak bir suikastle ilgili üç suikastçinin devrede olduğuna dair net bir istihbarat var" ifadesini kullandı. 
Alevi, Ermeni veya Kürt kökenli vatandaşların yıllardır Avrupa'da yaşadığını belirten Paylan, şu görüşleri savundu:

"Özellikle AKP'nin son dönemdeki baskıcı uygulamalarından dolayı binlerce akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderi Avrupa'da yaşamak durumunda bırakıldı. Bu gazeteciler, akademisyenler hükümet, cumhurbaşkanı ve medya tarafından 'vatan haini' olarak yaftalandılar.  Türkiye merkezli bir yapı, bu suikastların işlenmesi için belirli suikastçıları harekete geçirmiş durumdadır. Bu istihbarat başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa devleti tarafından ciddiye alınmış, istihbarat örgütleri harekete geçmiş ve belirli kişilerle, gruplar korumaya alınmış durumdadır. Bu istihbaratı aldıktan hemen sonra hükümetin yetkili kişileriyle de iletişime geçtim. Bununla ilgili sorumluluklarını hatırlatarak, harekete geçmelerini talep ettim."
İstihbaratı aldığı kaynağı ve hangi kişilerin hedef alındığını söylemeyeceğini belirten Paylan, bir soru üzerine “Hangi isimler üzerinden sansasyon yaratılabilecekse liste o yöndedir. Ellerinde bir liste olduğu iddiası var" dedi.
Almanya Emniyet Teşkilatı ise HDP'li Garo Paylan'ın iddiasıyla ilgili açıklama yaparken, tehlike durumundan haberdar olduklarını, incelemenin sürdürüldüğünü açıkladı.

GARO’YA SORULAR

HDP’li Paylan’ın bu iddiasının ardından soruyoruz;

“*Teyid edilmiş kaynakları, en azından suikast riski olan kişileri hemen açıkla

*Böyle bir suikast teyidin varsa muhatabı TC devleti değil Almanya devletidir.

*Bu ihbarla kastettiğin isimlerin Türkiye dışında yabancı servislerin kucağına atmış olmuyor musun?

*Kastın bu suikast planı Türkiye kaynaklıysa kabul edilemez bir suçlamadır. Yetkililer bu konunun gündem karmaşasına gitmesine asla izin vermeden dört bir yandan meseleyi araştırmalıdır.