Fethullahçılar Baykal için ne zaman harekete geçti?

Fethullahçılar Baykal için ne zaman harekete geçti?

Savcı Alpaslan Karabay tarafından hazırlanan iddianame, dönemin CHP Lideri Deniz Baykal’a kaset kumpasının perde arkasını açığa çıkardı.

Deniz Baykal ve MHP’ye yönelik kaset kumpası olayıyla ilgili iddianame, cemaatin Baykal operasyonu için düğmeye bastığı tarihin, 27 Mart, yani Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasından tam 3 gün önce olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in aktardığına göre, hükümetin referanduma gitme niyeti, 2010 yılı mart ayında kuvveden fiile çıkarken, Anayasa teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan 6 Mayıs’ta geçti, kaset 7 Mayıs tarihinde dolaşıma sokuldu, Baykal 10 Mayıs'ta istifa etti. 

Ergin, FETÖ/PYD’nin Baykal’ın CHP liderliğini bitirmeye dönük operasyonu ile AKP’nin anayasa paketinin TBMM’ye gelişi ve kabulünün zamanlama olarak mükemmel şekilde iç içe geçtiğini belirterek, Anayasa değişikliğini yargıyı ele geçirebilmek için kendisi açısından hayati bir hedef olarak gören ve o noktada AK Parti iktidarı ile tam bir fikir birliği içinde hareket eden Fetullahçı organizasyonun, bütün bir 2010 yazına yayılacak olan referandum tartışmasında kendisine en önemli engellerden biri olarak Deniz Baykal’ı gördüğünü kaydetti.