'FETÖ demeyeceksin, hocaefendi diyeceksin' demişti, gözaltına alındı

'FETÖ demeyeceksin, hocaefendi diyeceksin' demişti, gözaltına alındı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu mahallede muhabire "FETÖ demeyeceksin, Hocaefendi diyeceksin" diye tepki gösteren şüpheli gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu eski ismi  Korucuk olan sonradan Şehit  Burak Karakoç olan mahallede muhabire "FETÖ demeyeceksin, Hoca efendi diyeceksin" diye tepki gösteren FETÖ'nün akrabası şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı.

GEREKÇE FETÖ PROPAGANDASI

Kamera karşısında FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla 60 yaşındaki Murat Gülen, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.  Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gülen'in evinde arama yaptı. Bazı örgütsel materyaller ele geçirildi.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınarak elleri kelepçelenen  Murat Güler,  Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İfadesi alınan Gülen, savcılığa sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu eski ismi  Korucuk olan sonradan Şehit  Burak Karakoç adını alan mahallede yaşayan vatandaşların büyük bir bölümü FETÖ'den muzdarip olurken Gülen'in akrabası bir kişinin hala FETÖ'yü savunması dikkat çekti. FETÖ'nün akrabası olan şahıs muhabire tepki göstererek, "FETÖ demeyeceksin Hoca efendi diyeceksin" dedi.

MAHALLENİN ADI TEPKİLER NEDENİYLE DEĞİŞTİRİLDİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un  Pasinler ilçesine bağlı  Korucuk Mahallesi'nin adı, tepkiler nedeniyle değiştirildi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, örgütün Pensilvanya'da yaşayan elebaşı Gülen'e tepkiler mahallesinde arttı.
FETÖ'den en çok kendilerinin muzdarip olduğunu ifade eden vatandaşlar, terörist başı ile birlikte anılmak istemediklerini belirtti.

"FETÖ BU KÖYLÜ DEĞİLDİR"

Şehit  Burak Karakoç Mahallesi sakinlerinden güvenlik korucusu Eşref Bakan, FETÖ'nün kendi köylerinden olmadığını sonradan gelip yerleştiğini ifade ederek, "Bu devlet bu bayrak bizim. Biz vatanımızı canımız pahasına her zaman savunuruz. Bütün terör örgütlerine lanet olsun. Bu köy 3 ailenin. FETÖ bu köylü değildir. İnsan öldüren hiç kimseyi biz kabul etmiyoruz. Müslümandan terörist olmaz" dedi.

FETÖ'NÜN AKRABASINDAN MUHABİRE TEPKİ: HOCA EFENDİ DİYECEKSİN

Öte yandan Şehit  Burak Karakoç Mahallesinde yaşayan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası olduğu öğrenilen Murat Gülen'in kamera karşısında FETÖ propagandası yapması dikkat çekti. İHA muhabirine FETÖ dediği için tepki gösteren ve "FETÖ demeyeceksin Hoca efendi diyeceksin" şeklinde bağıran şahıs, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunulmadığını öne sürdü.