FETÖ firarisi TRT'de çıktı!

FETÖ firarisi TRT'de çıktı!

TRT Diyanet'te yayınlanan “Yedi Veli Yedi Fetih” programında KHK ile ihraç edilen eski Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri konuk olarak izlettirildi. Halen FETÖ firarisi olarak aranan Eğri'nin 'denetimin dikkatinden kaçtığı' açıklandı.

‘FETÖ firarisi’ olduğu belirtilen ve KHK ile ihraç edilen eski Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri’nin TRT Diyanet’in önceki akşam yayınlanan bir programında konuşması, sosyal medyada tepki çekti. TRT tepkiler üzerine açıklama yaparak, programın kaydının 2013’te yapıldığını ve tekrar yayında gözden kaçtığını bildirdi.

TRT Diyanet kanalında “Yedi Veli Yedi Fetih” adlı programda her hafta farklı konuklar yer alıyor. Önceki akşamki programda ise ‘FETÖ firarisi’ olduğu belirtilen eski Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri konuk olarak izlettirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile ihraç edildiği belirtilen Osman Eğri’nin eski programına TRT’nin yer verilmesi sosyal medyada tepki çekti. Bunu üzerine TRT’den açıklama geldi.Açıklamada, eski kayıtların gözden geçirildiği, Osman Eğri’nin 17-25 Aralık sürecinden önce konuk olduğu anlatıldı. TRT’den yapılan açıklamada, “Bu programda konu hakkında görüş bildiren ismin, sonraki süreçte KHK ile ihraç edildiği bilgisinin denetimin dikkatinden kaçtığı anlaşılmış ve derhal müdahale edilmiştir” denildi.