FETÖ iddialarında adı geçen emniyet müdürü, uyuşturucudan tutuklandı

FETÖ iddialarında adı geçen emniyet müdürü, uyuşturucudan tutuklandı

Daha önce adı FETÖ Borsası iddialarıyla anılan Emniyet Müdürü, bu sefer uyuşturucu operasyonu ile anıldı.

Zafer Ç.'nin adı daha önce FETÖ Borsası iddialarıyla anılırken bu kez uyuşturucu yakalanması haberinin konusu oldu.

Medya haberi şu ifadelerle duyurdu:

"Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Ç. ile bir kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Zafer Ç.'nin aracından 2 kiloluk uyuşturucu madde ortaya çıktı."

Ancak asıl haberi herkes kaçırdı.

OdaTv'ye göre geçen yıl Ekim ayında İzmir’de bir emniyet müdürünün, dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner’in makam odasında gözaltına alındığı iddia edilmişti. İddiaların odağındaki isim; İzmir eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan, daha sonra İzmir Emniyeti’nde pasif görevde bulunduğu belirtilen Zafer Ç. idi.

Haberin ardından İzmir Başsavcılığı gözaltı iddiasını yalanlarken, Zafer Ç.'nin savcılıkta ifadesinin alındığını doğrulamıştı.

İşte bugün gündeme düşen haberin ardından Odatv'ye bilgi veren Emniyet kaynakları iki haberde de adı geçen Zafer Ç.'nin aynı polis olduğunu söyledi.

Zafer Ç.'nin adı daha önce FETÖ Borsası iddialarıyla anılırken bu kez uyuşturucu yakalanması haberinin konusu oldu.

Geçen günlerde İzmir, FETÖ Borsası suçunun da olduğu davada sanık olan AKP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un öldürülmesiyle gündeme gelmişti. Yaşanan olay bu nedenle daha çok tartışılacakmış gibi görünüyor.