FETÖ'nün iki kritik ismi yurtdışına kaçarken yakalandı

FETÖ'nün iki kritik ismi yurtdışına kaçarken yakalandı

FETÖ'nün firari emniyet müdürü Osman Karakuş ve Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'nın sağ kolu Zahide Üner, yurt dışına kaçarken Muğla'da yakalandı

FETÖ'nün firari emniyet müdürü Osman Karakuş ve Borajet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'nın sağ kolu Zahide Üner, yurt dışına kaçarken Muğla'da yakalandı.

YÜKSEK YARGI İMAMI

Aynı zamanda İstanbul Barosuna üye avukat da olan eski emniyet mensubu Karakuş, FETÖ’nün kritik isimlerinden biri olarak biliniyor.Karakuş, 90'lı yıllarda FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına öncülük eden isim olarak biliniyor Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'a bakan üst yargı imamı Osman Karakuş paralel yapıda önemli role sahip. İddialara göre Karakuş, üst yargıdaki kritik davaları etkileyen kişiydi. Osman Karakuş, davası yürüyen kişilere giderek cemaate menfaat sağlayacak teklifler götürdü. Tehdit gibi yapılan teklif kabul edilirse, paralel hakim Karakuş, adli sistem içindeki adamlarını bilgilendirerek davaların düşmesini sağladı. Karakuş, teklifini kabul etmeyenlerin ise kalemini kırdı ve hukuka aykırı bir çok cezalandırma yapıldı.

POLSAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI YAPTI

Osman Karakuş, büyük bütçesi olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da bir süre yürüttü. Yakın akrabası Oğuz Karakuş da POLSAN'da görev yaptı. Oğuz Karakuş 17 Aralık sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laborutuvarları Daire Başkanlığı görevinden alındı. Paralel yapının kontrolündeki POLSAN'da 465 milyon TL'nin kayıp olduğu iddia edilmişti.

TFF'DEKİ FETÖ ÖRGÜTLENMESİ

Karakuş'un Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliğine seçilerek, futboldaki “FETÖ” yapılanmasını sağladığı da iddia edildi. 2 Şubat 2014'te 'FETÖ imamı' olarak ismi çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyesi olan Karakuş'un, “Yargıda en etkili ikinci isim” olduğu yazıldı. Bu yayınlardan 1 yıl sonra Karakuş'un TFF ile ilişkisi kesilirken, hakkında yakalama kararı ise 1.5 yıl sonra, Ekim 2015'te çıkarıldı. Ancak Karakuş, yakalama kararından sadece 1 hafta önce, 22 Eylül 2015'te yurtdışına belirtildi.

ZAHİDE ÜNER İÇİN FETÖ SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Amerika'da yaşayan Dr. Yalçın Ayaslı, sahibi olduğu Bora Jet’i (Bora Jet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım AŞ) iki yıl önce SBK Holding’e sattı. Satıştan kısa süre sonra şirketin faaliyetleri durduruldu. Hava yolunu alan şirket, dolandırıldıkları iddiası ile savcılığa başvurdu.Yürütülen soruşturma sonrası Ayaslı ve Zahide Üner hakkında, 253 milyon TL zarara yol açtıkları gerekçesiyle, “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 3 yıldan 10 yıla hapis istemi ile İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Anılan davanın yanı sıra “FETÖ üyeliği” suçlaması ile ayrı bir soruşturma dosyası açıldı.

Anılan soruşturmada, şüpheli olarak yer alan isimler arasında, Ayaslı ve Üner’in dışında, “FETÖ’nün yargı imamı” olarak adı gündeme gelen Osman Karakuş ve firari avukat Halil İbrahim Koca’nın yer aldığı anlaşıldı.Av. Koca’nın ismi, Tarkim Havacılık soruşturması ile de gündeme gelmişti. Av. Koca ve Tarkim’in firari sahibi Ömer Faruk Bayındır’ın Bora Jet’te bir dönem düşük oranda hissesi bulunuyordu. Edinilen bilgiye göre, Av. Koca’yı, Ayaslı ile FETÖ'nün yargı imamı Osman Karakuş tanıştırdı.