FETÖ operasyonlarında sıra hangi damatta?

FETÖ operasyonlarında sıra hangi damatta?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının ardından bugün de AKP kurucusu, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın akademisyen damadı Ekrem Yeter tutuklandı. Kulislerde sıranın hangi damat yada gelinde olduğu konuşulurken bazıları da belki sıranın kardeşlere geldiğini dile getiriyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP içerisindeki üst düzey FETÖ vakası, soruşturmanın İstanbul ayağında yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı, örgütün finans ayağına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 Eylül 2016 günü tutuklanmıştı. Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 4 Mayıs 2017 günü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Yaklaşık 8 ay cezaevinde kalan Kavurmacı’nın tahliyesi Ankara kulislerinde de tartışmalara neden olmuştu.

Bugün bir damat daha FETÖ'den tutuklandı. Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Ekrem Yeter daha sonra tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in hakimlik sorgusu tamamlandı. Yeter, 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara kulislerinde AKP'li birçok milletvekilinin çocuklarının, damatlarının, gelinlerinin, kardeşlerinin FETÖ ile ilişkili olduğu iddiaları konuşuluyor. Bu iddiaları dile getirenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan damadı Berat Albayrak'ın bile FETÖ'nün okullarında okuduğunu söylüyor. 

ARINÇ DAMADINA SAHİP ÇIKMIŞTI

Arınç "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" demişti.