FETÖ sanıklarının yargılanmasına başlandı!

FETÖ sanıklarının yargılanmasına başlandı!

Sivas'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Pararlel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4'ü eski polis 5 sanığın yargılanmasına başlandı

Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya haklarında 'Bilahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından dava açılan tutuklu sanıklar; Abdülkadir G., Mehmet K., Murat T., Ramazan G. ile tutuksuz sanıklardan ev kadını Dilek T. katıldı. 355 günden bu yana tutuklu bulunan ve ilk kez hakim karşısına çıkan 4'ü tutuklu 5 sanığın kimlik tespiti yapıldı. Daha sonra sanıkların dinlenmesine geçildi. İddianamelerin okunması ardından tutuklu eski polis Abdülkadir G. hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Abdülkadir G., şöyle dedi:

"Hakkımdaki 'ByLock' iddiasını kabul etmiyorum. 'ByLock' kullanmadım. 'ByLock' kullandığım iddiasına karşın BTK'dan hangi IP'leri kullandığımın tespit edilmesini istiyorum. Eşim nişanlılık dönemimizde Sultan Murat Okulu'nda öğretmendi, evlenmeden önce okuldan ayılmasını istedim ve eşim istifa etti. Örgüt üyesi olmadığım için anlatacağım başka husus yok. Tahliyemi talep ediyorum."

''BENİ ALMAYA GELEN POLİSLERE ÇAY İKRAM ETTİM"

Duruşamada savunma yapan eski dördüncü sınıf emniyet müdürü Mehmet K. ise terör şubesinde çalıştığını ve hayatı boyunca terör örgütleriyle mücadele ettiğini söyledi. Mehmet K. şöyle dedi:

"Şu ana kadar hiçbir terör örgütüne üye olmadım. Terör şubesinde çalıştım. Çalıştığım süre boyunca terör örgütü mensupları hiçbir tutanağı imzalamazlar ve polise direnirler. Ben tüm tutanakları imzaladım, polislere direnmedim hatta evime aramaya gelen polislere çay ikram ederek işlerini kolaylaştırdım. Hakkımda 'ByLock' iddiası var, HTS kayıtlarımda 2 kayıt görünüyor. Bu kayıtlar benim araç aldığım dönemde aracımın kasko ve sigorta işlemlerini yaptırdığım bir polis teşekkülü olan ve polislere yüzde 30 indirim uygulayan 'Ankara Sigorta' yetkilileri ile yaptığım görüşmelerdir. Kayıtları mevcuttur. O dönem polislerin yüzde 80'i bu sigorta şirketinde işlemlerini yaptırıyordu. Sivas'a geldiğimde ise Sivas'taki sigorta şirketine yaptırmıştım. Bank Asya'daki hesabımla ilgili olarak da hesabımda hiçbir para transferi gerçekleştirilmemiştir. Son paramı çektikten sonra hesabımın kapatılacağını düşünmüştüm ama hesabım kapatılmamış. Bank Asya'da hesabımın olduğunu bile unutmuştum. Ev aramamda ele geçirilen elektronik dökümanlarla ilgili olarak da; Ben 2002-14 yılları arasında Başbakanlık Koruma Dairesi'nde çalıştım. Bu süre zarfında eski bakanlardan Ali Babacan'ın baş korumalığını yaptım. Kendisine yurt içi ve dışındaki resmi ziyaretlerde refakat ettim. Gittiğimiz yerlerde heyete çeşitli hediyeler veriliyordu bu hediyelerden bana da veriliyordu. Bunların içeriğini bilmiyorum. Evde ele geçirilen materyaller bu hediyelerdir. 1 yıldır tutukluyum, beraatimi istiyorum."

Sivas Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli eski polislerden Murat T. ise Sivas'ta darbe sonrası tutulan demokrasi nöbetlerinde çevik kuvvette görevli olduğunu söyledi. Murat T. "Evimdeki aramalarda örgüt unsurlarına rastlanmadı. 'ByLock' kullanmadım, kimse de yüklemedi. Bank Asya hesabını kira ödemesi için açtırmıştım. Örgüt bankası olduğu haberleri çıkınca paramı oradan çektim. Emniyet'te pasaport şubede çalışıyordum. Örgüt üyesi olsam çok kolay pasaport hazırlayıp eşim ve çocuklarımla kaçardım" ifadelerini kullandı.

Sağlık sorunları nedeniyle 1 yıl önce emekli olan eski polis Ramazan G. de,  "Bu terör örgütünü ve diğer örgütleri kınıyorum. 24 yıl polislik yaptım. Meslek hayatımın tamamı örgüt üyelerini takip etmekle geçti" dedi. Tutuksuz yargılanan ve bu duruşmada tutuklu bulunan Murat T'nin eşi Dilek T. ise terör örgütü üyesi olmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanık Dilek T.'nin adli kontrol şartının kaldırılmasına, 'ByLock' içeriklerinin belirlenmesi ve BTK müzekkerelerinin giderilmesi için duruşmanın 8 Kasım tarihine ertelenmesine karar verdi.