FETÖ tutuklusu savcı AKP’li vekil dayısı sayesinde serbest kaldı

FETÖ tutuklusu savcı AKP’li vekil dayısı sayesinde serbest kaldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Savcı Yusuf Toltar, ifadesinde “Beni Dilovası Belediye Başkanı amcama ve Kocaeli Milletvekili dayıma sorun” dedi. "Üniversite döneminde bu yapıya müzahir bir yurtta yaklaşık 3 yıl kaldım. Fakat istenmeyen insan olduğum için bu yurttan kendi isteğimle ayrıldım" diyerek itirafta bulunan FETÖ tutuklusu savcı Toltar serbest bırakıldı.

Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı Yusuf Toltar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmaları kapsamında önce açığa alındı, ardından gözaltına alınarak tutuklandı. Yusuf Toltar'ın, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın ve Dilovası'nın AKP'li Belediye Başkanı Ali Toltar'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Yusuf Toltar ifadesinde, “Nasıl bir insan olduğumu belediye başkanı olan amcama ve milletvekili olan dayıma sorabilirsiniz” dedi. Şubat ayında tahliye edilen  

Toltar'ın Mardin Başsavcılığı'nda verdiği, bir başka dava dosyasına da giren ifadesinde şunları kaydetti:

"YURTLARINDA KALDIM"

Üniversite döneminde bu yapıya müzahir bir yurtta yaklaşık 3 yıl kaldım. Fakat istenmeyen insan olduğum için bu yurttan kendi isteğimle ayrıldım. Mezun olduktan sonra İstanbul'da avukatlık stajı yaparken mecburiyetten, daha doğrusu maddi durumumun iyi olmamasından dolayı Eyüp'te ismini hatırlamadığım bir yurtta 2 ay kaldım. Yine kışın ortasında kapı dışı bıraktılar.

"AİLEM AKP'Lİ"

Eşim benim haberim olmadan davet üzerine sohbet toplantısına gitmiş. Kürt asıllı olmam nedeniyle eşimden benden ayrılmasını istemişler. Eşim de toplantıyı terk etmiş. Ailem Dilovası bölgesinde AKP teşkilatını kuran ailelerden bir tanesidir. Amcam yıllardır bu parti adı altında belediye başkanlığı yapmaktadır. Dayım halen Kocaeli Milletvekilidir. İsmi Cemil Yaman'dır.

Babam bildim bileli Milli Görüşçüdür. FETÖ'nün karşısında biriyim. Nasıl bir insan olduğumu amcama ve dayıma, Burdur Milletvekili Reşat Petek ile Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz'a sorabilirsiniz.”

İfadesinin ardından Ağustos 2016'da tutuklanan Toltar, Şubat 2017'de tahliye edildi. Toltar'ın tahliyesinden önce Ahmet Toltar ile Cemil Yaman'ın dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret ettiği ileri sürüldü. Toltar da bu ziyaretten yaklaşık 2 hafta sonra tahliye edildi. (Sözcü)