FETÖ'den gözaltına alınan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e komik suçlamalar!

FETÖ'den gözaltına alınan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e komik suçlamalar!

FETÖ iddiasıyla gözaltına alınan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e komik suçlamalar yöneltildi. Çelik'in Digitürk aboneliğini iptal ettirmesi ve Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) bağış yapması gösterildi. 

FETÖ iddiasıyla gözaltına alınan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik akşam saatlerinde uçakla İstanbul’a getirildi. Çelik’in durumunu öğrenmek için CHP'li Milletvekilleri de İstanbul Emniyeti'ne geldi. Avukat Turan Aydoğan ile Süleyman Bülbül ve  Çelik’in ailesi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verilmiş ve Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Şirin Payzın'ın sunduğu “Ne Oluyor?” programına konuk olan Hukukçu Celal Çelik, FETÖ'nün bu kadar güçlenmesine özellikle göz yumulduğunu iddia etmişti. Çelik, “Bu suç örgütü ne zaman kuruldu? Kimler bu suç işlemelere araç oldu, katkı verdi? Kimler FETÖ'yü büyüttü? Kimler ÖSYM'den soru çalınmasına göz yumdu?” demişti.

Öte yandan Celal Çelik'in, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) 17 bin lira bağış yaptığı iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan YARSAV'ın eski Başkanı Murat Arslan hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. YARSAV'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgilerin de yer aldığı ifade edilen iddiada, derneğin mali inceleme raporu doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporu da bulunuyor. Raporda, Çelik'in YARSAV'ın hesabına 17 bin lira para yatırdığı öne sürülürken, söz konusu transferin 24 Eylül 2014'te yapıldığı ifade edildi.