Fetullah Gülen: Beni 50 vekil dahil Gül ve Davutoğlu ziyaret etti

Fetullah Gülen: Beni 50 vekil dahil Gül ve Davutoğlu ziyaret etti

Fethullah Gülen, ABD'de bir radyoya röportaj verdi. Gülen, röportajda Erdoğan'ın kendisini etkisiz hale getirerek hareketi bitiremeyeceğini söyledi.

Fethullah Gülen, ABD’nin radyo istasyonlarından NPR’a röportaj verdi.

Röportajda Gülen, 'idam edilmesinin' söz konusu olması durumu için şöyle konuştu: "Eğer benim son bir dileğimi sorarlarsa derim ki: Kim bu acılara neden olmuşsa ve binlerce masuma zulmetmişse onun yüzüne tükürmek istiyorum.”

Röportajı yapan NPR muhabiri Robert Siegel, ”Erdoğan’ı mı kast ediyorsunuz?” diye sorunca Gülen, ”Başka birsi olamaz, zulmeden o” diye cevap verdi.

GÜL VE DAVUTOĞLU DA ZİYARET ETMİŞ

Gülen, hayatı boyunca darbelere karşı olduğunu tekrar ederken, geçmişte Türkiye’den içlerinde 50 milletvekili ve Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu binlerce kişinin kendisini ziyaret ettiğini de ilk kez ifade etti.

Gülen, darbenin kendisi tarafından yapılmadığı iddia ederek ”Ben Türkiye’den binlerce mil ötede yaşıyorum.” diyip eğer darbeyi yapan askerlerden bazıları onu aramış olup, onun fikrini sormuş olsaydı, onlara ”Bir katl gerçekleştiriyorsunuz.” diyeceğini iddia etti.

Gülen, ABD’ye demokrasisi ve dünyadaki liderliği dolasıyla her zaman için hayranlık duyduğunu, burada özgürlük sahibi olduğunu da söyledi.


 "BENİ ETKİSİZ HALE GETİREREK HAREKETİ BİTİREBİLECEĞİNİ SANIYOR"

Gülen, Erdoğan’ın kendisini etkisiz hale getirerek hareketi de bitireceğini sandığını söyleyerek, bundan daha yanlış bir durum olmadığını ve kendisi olmasa da cemaatin süreceğini söyledi.

"TÜRKİYENİN GELECEĞİNİ AYDINLIK GÖRMÜYORUM"

Gülen, Türkiye için aydınlık bir gelecek görmediğini söyledi. Türkiye’nin NATO üyesi ve eskiden AB üye namzeti olduğunu söylerken, ”Demokraside gelişim ve düşünce farklılıklarına saygı gibi şeyleri istedik” diyerek şunları ifade etti:

“Amerika 300 milyondan fazla homojen olmayan topluluğu olan bir ülke böyle bir anayasa ile yönetiliyor. Bu anayasa Türkiye için de çok etkili olur”.