Fikri Sağlar Başbakan'a sordu; Ahmet Edip Uğur neden istifa etmek zorunda kalmıştır? 

Fikri Sağlar Başbakan'a sordu; Ahmet Edip Uğur neden istifa etmek zorunda kalmıştır? 

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un neden istifa etmek zorunda kaldığını Meclis gündemine taşdı. 

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dün istifa eden ve yaptığı açıklamada istifaya mecbur bırakıldığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un neden istifa etmek zorunda bırakıldığını sordu. 

Fikri Sağlar'ın soru önergesi şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

       Aşağıda yer alan sorularımın Başbakan Sn Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 31.10.2017


                                                                                                       D. Fikri SAĞLAR Mersin Milletvekili

         İstifası istenen isimler arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, basın açıklamasında istifa ettiğini açıklamıştır. Ancak demokratik hukuk devletine yakışmayan bir biçimde istifaya zorlandığı anlaşılmaktadır. 
          Basın açıklamasında Uğur; “Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkânımız ortadan kalkmıştır. Külli iradeye teslim olarak cüzi irademler milletime vefa gösteriyorum, partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum.”
         Seçimle gelenin seçimle gitmesinden yana olmamız almış olduğumuz demokrasi kültürü ve siyasi ahlaktan gelmektedir. Kent vatandaşlarının seçimle getirdiği başkanların istifa nedenleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bir büyükşehir belediye başkanı; yolsuzluğu olmadığını, FETÖ ile bağı olmadığını dile getiriyor. Ancak ailesine, evine kadar ulaşan baskı ve tehditlerle müşkül duruma düştüğünü iddia etmiştir. 

Bu çerçevede:

1)    Ahmet Edip Uğur neden istifa etmek zorunda kalmıştır? Uğur FETÖ’cü müdür? Yolsuzluk mu yapmıştır? 

2)    Bir büyükşehir belediye başkanın tehdit edilmesi hangi siyasi ahlaka yakışır? İstifa etmese nasıl bir yaptırım uygulayacaktınız?

3)    Tehdit ve baskı ile parti ve ülke yönetmek 21. yy siyasetine yakışıyor mu?