Filistinli göstericiler Türk bayrağıyla direniyor!

Filistinli göstericiler Türk bayrağıyla direniyor!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi üyesi Mustafa Barguti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklamasının zaten ölü olan Oslo Anlaşması konusunda Filistinliler için alarm olduğunu söyledi. Barguti, ‘Sözde barış anlaşması’ olarak tanımladığı Oslo’nun iptal edilmesi konusunun gündemlerinde olduğunu belirtti. Öte yandan Kudüs protestolarında hayatını kaybedenlerin sayıgı 8'e yükseldi

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi üyesi ve eski Enformasyon Bakanı Mustafa Barguti Hürriyet’e konuştu. Filistin Merkez Konseyi’nin toplanması için çağrı yapıldığını belirten Filistinli siyasetçi, zamanında Oslo Anlaşması’nı kabul eden bu konseyin önemli olduğunu, Hamas ve İslami Cihat örgütlerinin de katılmasını beklediklerini söyledi. Konsey, ancak diğer fraksiyonların onayıyla toplanabiliyor. Aynı zamanda Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri olan Dr. Barguti, Oslo Anlaşması’nın iptal edilmesi gerektiği görüşünde. “Bu sayede zincirlerimizden kurtuluruz” diyen Barguti’nin mesajları şöyle:

BM KURULUŞLARI   

Yarın Filistin liderliği, yönetim komitesi ve diğer partilerin liderleri toplanacak, muhtemelen ABD’nin artık (görüşmelerde) aracı olmayacağını açıklayacağız. Daha önce ABD’nin katılmamıza karşı çıktığı diğer Birleşmiş Milletler kuruluşlarına, örneğin Dünya Sağlık Örgütü, Gıda Örgütü gibi üyelik için başvuru kararı almayı planlıyoruz. 15 yıldan uzun süredir Filistinlilerin sadece müzakerelere dayalı olan stratejisinin değişmesi gerektiğini savunuyorum.

5 AYAKLI PLAN

Bizimle İsrail arasındaki güç dengesini değiştirecek beş ayaklı bir plana odaklanmayı öneriyoruz. Öncelikle barışçıl, popüler direnme hareketleri devam etmeli. İsrail’e yatırım boykot edilmeli, İsrail ürünlerine ambargo uygulanmalı. Bir an önce Filistin’in birliği sağlanıp, birleşmiş bir Filistin liderliği oluşturulmalı. Filistinlilerin topraklarında kalmaları sağlanmalı, Siyonist projeye karşılık olarak topraklarını terk etmelerinin önüne geçilmeli. Birinci intifada da olanları yeniden yaratıp, İsrail’e işgalinin bedelini göstermeliyiz. Topraklarımızı, işçilerimizi, doğal kaynaklarımızı istismar ediyorlar, su kaynaklarımızın yüzde 86’sını alıyorlar.”

‘TÜRKİYE’NİN POZİSYONU KARARLI VE OLUMLU’

Barguti, “İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kararı iyi bir karardı. Ancak İsrail’le ilişkilerini kesme kararı almalarını beklerdim. Ayrıca, Filistin’in başkenti olarak neden Doğu Kudüs dediler? Neden Trump’ın açıklamasındaki gibi Kudüs demediler? Türkiye’nin Filistin konusunda pozisyonu kararlı ve olumlu. Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail ile ilişkileri kesmek konusunda verdiği sözü tutar ve diğerlerine de örnek olur” dedi.

8 ÖLÜ 880 YARALI

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, 4 Filistinli'nin daha hayatını kaybettiğini ve böylece ölü sayısının 8’e yükseldiğini açıkladı.

Açıklamada, Cuma gününe kadar yaralı sayısının da 888’e yükseldiği, 200 yaralının tedavi için hastanelere kaldırıldığı, geriye kalanların ayakta tedavi edildiği belirtildi.