Filistinlilere destek olmak için konserini iptal eden sanatçıya büyükelçiden davet!

Filistinlilere destek olmak için konserini iptal eden sanatçıya büyükelçiden davet!

Yeni Zelandalı ünlü şarkıcı Lorde'nin Tel Aviv'de gerçekleştireceği konseri iptal etmesinin ardından, İsrail'in Yeni Zelanda büyükelçisi Itzhak Gerberg'den genç şarkıcıya çağrı geldi.

Dünyaca ünlü pop şarkıcısı Lorde, “Melodrama” turu kapsamında 2018 yılında İsrail’de vereceği konseri, İsrailli asker ve polislerin Filistinliler üzerindeki sert tutumu üzerine Filistin yanlısı gruplar ünlü şarkıcıya İsrail'deki konserini iptal etme çağrısı yapmıştı. Kararın ardından İsrail’in Yeni Zelanda Büyükelçisi Itzhak Gerberg’den Lorde’ye çağrı geldi. Lorde, iptal kararını açıkladığı bildiride "Şu anda doğru karar" ifadesini kullandı.

Gerberg, konserin iptal olmasına neden olarak Lorde’nin hayranları arasındaki “küçük fanatik bir grubun destekçilerini” suçlarken, genç şarkıcının İsrail’deki sevenlerini üzdüğünü söyledi.

Büyükelçi, “İsrail’de gerçekleştireceğin konser, çözümün birlik ve anlaşmadan geçtiği mesajını verebilirdi. Müzik, ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı ve senin performansın Ortadoğu’da umut ve barışa katkıda bulunabilirdi” ifadelerini kullandı.