Flaş gelişme: Metin Topuz avukatıyla görüşecek!

Flaş gelişme: Metin Topuz avukatıyla görüşecek!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD ile vize krizine yol açan tutuklu Metin'un Topuz yarın avukatıyla görüşeceğini duyurdu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD ile krize neden olan FETÖ tutuklusu, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül “Tutuklu Metin Topuz yarın avukatıyla görüşecek” dedi.
Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül “Tutuklu Metin Topuz yarın avukatı ile görüşecek. ABD Adalet Bakanlığı’ndan herhangi bir talep gelmedi. Her iki ülke arasında yardımlaşma sürecimiz sürmektedir. Biz de adli boyutuyla ilgili gerekli bilgileri Dışişleri aracılığıyla ABD’ye iletiyoruz. ABD, 5 tutukluyla görüşme talebinde bulundu. 2 kişiyle ilgili görüşme izni verildi. Birisi tahliye edilmişti. Diğer ikisiyle ilgili de teknik işlemler sürüyor. Savcılığın yaptığı açıklamada, ifadeye davet vardır. giden büyükelçi bu konuyu basın üzerinden farklı bir yere çekmiştir.” diye konuştu.

TUTUKLANMASI KRİZE NEDEN OLMUŞTU

ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, geçtiğimiz günlerde, FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları konusunda yardımcı olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Topuz’un tutuklanması ve ardından gelen Türkiye’ye vize yasağı uygulaması iki ülke arasındaki ipleri germişti.