Flaş iddia: Gizli tanık, Erdoğan’ın başyaverinin ismini 4 ay önce vermiş

Flaş iddia: Gizli tanık, Erdoğan’ın başyaverinin ismini 4 ay önce vermiş

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, çarpıcı bir iddiayı gündemine alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı için darbe girişiminden 4 ay önce ihbar geldiğini ancak işlem yapılmadığını öne sürdü.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, çarpıcı bir iddiayı ortaya atarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı için darbe girişiminden 4 ay önce ihbar geldiğini ancak işlem yapılmadığını kaydetti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato’nun talimatı üzerine, kod adı “Abdullah” olan gizli tanığın ifadesinin Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından alındığını belirterek, “Gizli tanık Abdullah, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay önce verdiği ifadesinde TSK’da önemli mevkilerde bulunan 42 isimden söz ediyor. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri olan Ali Yazıcı” dedi.

‘HER DEFASINDA OYALIYOR’

Selvi, “Amansız bir FETÖ takipçisi olan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne bu isimlerin FETÖ’cü olduğuna dair iddiaları soruyor. FETÖ’cü Genelkurmay adli müşavirleri Muharrem Köse, Oğuz Akkuş ve Hayrettin Kaldırımcı, her defasında oyalıyor, sıkıştırılınca yanlış bilgi veriyor. Hem de gizli tanık, “Halen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaveridir” dediği halde Genelkurmay Adli Müşavirliği, Ali Yazıcı’nın görev yaptığı yerleri ve yıllarını bildiriyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri olmasından söz etmiyor” ifadelerini kullandı.