Flaş iddia: MHP-AKP ittifak modeli netleşti!

Flaş iddia: MHP-AKP ittifak modeli netleşti!

CNN Türk'ün iddiasına göre; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerdiği ittifak modeli netleşti. İttifakın bir adı olacak ve oy pusulasına yazılacak. İttifaka dahil olan partilerin de adı ve amblemi pusulada olacak. 

MHP liderinin 14 Kasım'da yaptığı ittifak çıkışı, çok tartışıldı çok konuşuldu. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ardından Başbakan Yıldırım'dan karşılık gördü. MHP lideri Manisa dönüşü de olası ittifakın modelini anlatmıştı. Kamuoyundaki tartışmaların ardından MHP model önerisini netleştirdi.

İddiaya göre; Oy pusulasında ittifakı oluşturan partileri temsil eden bir çatı isim yer alacak. Aynı zamanda partilerin logoları da çatı ismin altında bulunacak. Ancak milletvekili listesi tek olacak. Liste ittifaka girmeye karar veren partiler arasında belirlenecek. Bunda da bir önceki seçimde alınan oy sayısı ve bölgelere göre dağılımı etkili olacak.

Kulislerde dillendirilen bazı isimler şöyle: 

- Yerli ve mili ittifak 
- Milli ittifak 
- Milli hedef ittifakı 

Edinilen bilgilere göre, seçmen istediği partiye oy verecek. Ancak kime oy verirse versin oylar ittifak çatısı altında toplanacak.  Partilerin logolarının yazılmasıyla kurumsal kimliklerden vazgeçilmediği bunun sadece bir seçim ittifakı olduğu mesajı verilecek. Aynı zamanda ittifaka karşı olan partili seçmenlere "kendi partine oy verebilirsin" denilebilecek.  İki ya da 3 partinin oluşturduğu bütünlüğün toplumda bir sinerji yaratması amaçlanacak. Bu sayede d'hont sistemindeki artık oy endişesi giderilecek. Daha fazla vekil çıkarılacak.