Buca’nın miniklerine karne hediyesi 12 boyutlu film gösterimi

Buca’nın miniklerine karne hediyesi 12 boyutlu film gösterimi

Eğitim öğretim döneminin yarı yılını tamamlayan öğrencilere Buca Belediyesi’nden sürpriz karne hediyesi geldi. Belediye Buca’nın çeşitli bölgelerinde kurduğu ünitelerle 12 boyutlu film gösterimlerine başladı.

Birhafta boyunca her gün farklı iki mahallede kurulacak olan 12 D film üniteleri öğrencilerin kısa tatil sürecini keyifli ve eğlenceli geçirmesini sağlayacak.

Buca Belediyesi Bucalı minik öğrencilere farklı bir tatil hediyesi armağan ediyor. Zorlu bir eğitim dönemini geride bırakan öğrencilerin dinlenip, eğlenebilmesi için ilçe genelinde çeşitli faaliyetler düzenleyen Buca Belediyesi, 12 D film gösterimlerine başladı. Bir hafta boyunca her gün iki farklı mahallede kurulacak özel film ünitesiyle Bucalı öğrenciler 12 boyutlu film seyretme şansı yakalıyor.

Özel bir yazılımla 12 boyutlu olarak oluşturulan macera ve heyecan yüklü animasyon filmlerin özel seyir ünitelerinde gösterildiği mini sinemalar Bucalı miniklerden yoğun ilgi görüyor. 8 koltuktan oluşan, koltukların altında bulunan kamufle edilmiş hareketli pistonların bulunduğu mekanizmayla filmin atraksiyonuna uygun hareket sağlayıp, özel dış efektlerle izleyiciye filmin içindeymiş hisse yaratan 12 D sinema üniteleri, minik öğrencileri doyumsuz bir maceraya götürüyor.

12 D sinema izleme keyfini ilk olarak Çamlık ve Çaldıran Mahallesi öğrencileri yaşadı. Film ünitesi önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler tadına doyulmaz ilginç bir deneyim yaşadı. Buca Belediyesi film gösteriminin sonunda öğrencilere hikaye kitabı dağıtarak keyifli bir tatilin kapılarını araladı.