Furkan Vakfı kurucusu Kuytul: Cumhurbaşkanı, Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacak?

Furkan Vakfı kurucusu Kuytul: Cumhurbaşkanı, Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Isparta'da Coca Cola firmasının fabrika açılışına katılmasına İslami Camia'dan sert tepki geldi. Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul herkesi tepki vermeye davet ederek 'İsrail ile bu kadar dostluk, bu kadar muhtaçlık kanımıza dokunuyor artık. Müslümanların, Filsitinlilerin yüzüne nasıl bakacaklar?' dedi.

Cihan ÖZDEMİR / YURT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Coca Cola fabrikasının açılışına katılacağı haberlerine İslami camiadan sert tepki geldi. Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul konu ile ilgili bir video yayınladı.

Kuytul'un videoda yer alan değerlendirmelerinin satırbaşları şöyle;

'Tarihi bir hata olur'

''Cumhurbaşkanının Isparta'da Coca Cola fabrikasının açılışını yapacağı bazı haber sitelerinde yer aldı. Duydum. Bir arkadaşta aradı sordu. Isparta Belediyesi 'doğru' olduğunu söylemiş. İnşallah gerçek değildir. Eğer bu haber doğru ise Cumhurbaşkanı tarihi bir hata yapmış olur... Eğer Coca Cola'nın açılışını yapacak olursa; Müslümanlar, bilhassa Cumhurbaşkanı'na oy verenler bundan sonra hangi yüz ile 'Coca Cola'yı protesto edelim' diyecekler?
'Coca Cola'yı boykot edelim' diye çağrıda bulunan cemaatler, STK'lar, eğer Cumhurbaşkanı yarın gerçekten Coca Cola'nın açılışını yaparsa hiç tepki göstermeyecekler mi? Bugüne kadar her şeye sessiz kaldıkları gibi, buna da mı sessiz kalacaklar?

'Tamamen İsrail ile olduğunuza dair şüphe başlar'

'İsrail ile dostuz' demişlerdi. Demekki dostluklarını bayağı ilerletmişler. 'İsrail'e muhtacız' demişlerdi. Demek ki 'muhtaç' olma durumları daha da ilerlemiş. Daha da kötü duruma gelmişler ki daha bir kaç gün evvel İsrail en üst düzeyde kendisini kınamıştı. Cumhurbaşkanı onlara kibarca bir takım şeyler söylediği halde İsrail Mescid-i Aksa'yı işgal edip Müslümanların orada Cuma Namazı kılmasına bile izin vermezken Türk Devleti ve Hükümeti gayet kibar açıklamalar yaparak, 'Bunu doğru bulmuyoruz' tarzında, çok fazla diplomatik bir dil kullanarak tepkisini gösterirken, onlar daha şiddetli bir dil kullanmışlardı... 
'Bizi diktatör olmakla suçluyorsun, diktatörün en ilerisi sensin' manasında 'sen mi bize akıl veriyorsun? Bize bu lafları söyleyebilecek en son kişi sensin' dediler ve daha aradan bir ay geçmeden bugün İsrail'e ait olduğu bilinen eğer Coca Cola'nın açılışını eğer Cumhurbaşkanı yapacaksa, bu geldiğimiz durumun ne kadar feci olduğunu göstermektedir. Cumhurbaşkanı'na derim ki, 'Tarihi bir hata yapmış olacaksınız'. Unutulmayacak ve hiç bir zaman bu hatanızdan geri adım atamayacaksınız. Fabrikalarının açılışını yaparsanız, onlara daha hiç bir şey söylemezsiniz ve Müslümanlardaki boykot anlayışını tamamen bitirmiş olursunuz ve bir çok insanda şüphe başlar. Tamamen İsrail ile birlikte olduğunuza dair şüphe başlar. Bugüne kadar İsrail'e göstermiş olduğunuz tepkilerle kazanmış olduğunuz puanların tamamını kaybettiğiniz gibi eksiye de düşersiniz.

'Filistinliler, ''Bizi sattınız'' derlerse, ne diyecekler?'

Cola'nın içerisinde bağımlılık yapan maddenin ve alkölün olduğunun bilindiğini savunan Kuytul, 'Bir müslümanın hiç bir ihtiyaç olmadığı halde bunları tüketmesi zaten doğru olamaz. İsrail malı olmasa bile alkol içerikli bütün içeceklerden zaten bir Müslümanın uzak durması gerekir. Cola'dan ise daha da uzak durmamız gerekir. Çünkü Cola sadece alkol içeren bir içecek değil, aynı zamanda İsrail malıdır ve İsrail Devleti'ne büyük yardımlar yapan dünya çapında bir fabrikadır. Türk Cumhurbaşkanı eğer bunu yapacak olursa bir daha Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacak? Filistinliler, 'Bizi sattınız' derlerse, ne diyecekler? Filistinliler,'Düşmanımızı destekliyorsunuz. Artık size güvenmiyoruz' derlerse, ne diyecekler?

'Kanımıza dokunuyor'

Hiç mi etrafında kendisine doğruyu söyleyecek, hatırlatacak bir insan kalmadı? Etrafını tamamen boşlattılar. Altını oyuyorlar, çevresini boşalttıyorlar. Bir tane samimi Müslüman kalmaması için. Çevresinde bir çete, yapması gerekeni yapıyor ve kimsenin ona ulaşmasına izin vermiyor. Kimsenin ikaz etmesine izin vermiyor. Yok mu çevresinde bir akrabası, ilim adamı yapma bunu diyecek? 'İsrail'i şımartma, Müslümanları üzme, kafiri desteklemeyi meşrulaştırma, kıyamet gününde bunun hesabını Allah'a veremezsin, ahireti düşün, şu dünyanın siyaseti yerin dibine batsın, Müslümanları düşün, ne yapıyorlarsa yapsınlar ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar o kurdelayı 'kesmem' de, vazgeç' yok mu çevresinde kendisini ikaz edecek samimi bir insan ?...

Cumhurbaşkanı'nın o fabrikanın açılışını yapmasına karşıyız. Herkes 'Erdoğan'ın Cola fabrikasının açılışını yapmasına karşıyım' mesajını vermeli, mailler atmalı, Twitter çalışması da yapmalı, elinden geleni yapmalı. İsrail ile bu kadar dostluk, bu kadar muhtaçlık kanımıza dokunuyor artık. Bunu yapanlar Allah'a hesabını verecekler...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, (soldan sağa) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP Kayseri Milletveki Mustafa Elitaş

">