Gar katliamı davasında yeni gelişme

Gar katliamı davasında yeni gelişme

103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı katliamının gerekçeli kararı açıklandı. Açıklamada, " 'İnsanlığa karşı suç'un yasal unsurları oluşmadı" denildi.

Ankara Garı önünde 103 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın davasında gerekçeli karar açıklandı. Kararda, eylemin ‘anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğu, ‘insanlığa karşı suç’un yasal unsurlarının ise gerçekleşmediği ifade edildi.

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama ilişkin 36 sanıklı davada verilen hükmün gerekçesi açıklandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, IŞİD’in Türkiye’deki eylemleri aktarılarak, bunlara bakıldığında örgütün toplumun bir kesiminden ziyade anayasal düzeni hedef aldığı ve tüm toplum kesimlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

Dava konusu saldırının planlayıcısı olan ve kovuşturma aşamasında ölü olarak ele geçirilen Yunus Durmaz’dan elde edilen dijital materyallerde, Durmaz’ın birçok eylem planladığı, istihbarat çalışması yaptığı, bu eylemlere ilişkin Suriye’deki örgüt yönetiminden onay, eylemci, silah, patlayıcı ve para istediği kaydedilen kararda, Durmaz’ın dijital malzemelerinde bulunan ve örgüt yöneticilerine yazdığı mesaj hatırlatıldı.