'Gazete arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış'

'Gazete arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış'

Açlık grevindeki tutuklu eğitimci Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, twitter üzerinden eşine cezaevinde verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyulduğunu duyurdu.

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, OHAL KHK’sıyla ihraç edildikleri işlerine iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanmıştı. İki akademisyen açlık grevinin 150’nci gününde.

Yine KHK’yla ihraç edilen, eşi tutuklandıktan sonra açlık grevine başlayan öğretmen Esra Özakça ise grevinin 75’inci gününde.

Özakça Twitter’dan, “Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış. Alçaksınız! Bu numara mı irademizi kıracak. Kendinizle karıştırmayın bizi” diye tepki gösterdi.

Özakça, eşi Semih ile telefonla görüşmeye başladıktan 17 saniye sonra telefonun kesilidiğini belirterek "Müdür bu seferlik böyle demiş.Semih 30 dakikalık hakkımı kullanacağım demiş, kullandırtmamışlar.1 haftadır refakatçıları yok.Avukat görüşleri kısıtlanıyor. Fiziki ve psikolojik olarak sistematik işkence görüyorlar!" diye yazdı.