Gazeteci Bulut: Levent, Cumhurbaşkanlığını unut!

Gazeteci Bulut: Levent, Cumhurbaşkanlığını unut!

Levent Gültekin, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Gazeteci Adnan Bulun, Gültekin'in arşivini açtı

 Nilay GÖL / YURT

24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir video çekerek açıklayan Levent Gültekin'e en büyük eleştiri gazeteci Adnan Bulut'tan geldi. Gültekin'in adaylığını açıkladığı ilk dakikalarda Bulut, eleştirilerine bir takipçisinin,"Levent Gültekin’in adaylığını görünce aklıma Ziya Paşa geldi. 
“Ne günlere kaldık ey Gâzi Hünkâr,
Katır mühürdâr oldu, eşek defterdâr!”
şeklindeki tweetini paylaşarak başladı.

Bulut ardından Gültekin'in 'kirli çamaşırlarını' tek tek paylaştı. Gültekin'in FETÖ ile ilişilerine dikkat çeken Bulut, Gültekin'in "Gülen Cemaatinden arkadaşlarla Güney Afrikaya gidiyoruz. İnşallah anlamlı sohbetlerimiz olacak..." şeklindeki tweetinin görselini paylaşarak, "Seyahat nasıl geçti Sayın Cumhurbaşkanım:) Dönüşte, Damat Bey’e havuz medyası yöneticiğine talebiniz için attığınız maile yanıt geldi mi?" diye sordu.

Wikileaks 2016 yılında Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımlamıştı. Yüzlerce mailin yer aldığı yazışmalarda, Levent Gültekin'in de maili yer aldı.

İşadamı Erol Aksoy’a ait olan Cine 5 kanalına TMSF el koymuş, kanalın başına ise Levent Gültekin geçirilmişti. Gültekin, 2010 yılında Serhat Albayrak’a attığı mailde TMSF tarafından satışa çıkarılan Cine 5 kanalını satın almalarını, eğer kendileri almazsa ‘bizden’ diye tabir ettikleri birilerinin alması gerektiğini yazıyor.

Gültekin, 2010 yılında Cine 5’i pazarlarken, izlenme oranlarını, reklam gelirlerini, yayın haklarını sıralıyor. Gültekin’in ısrarla bahsettiği şey ise ‘Cine 5’in kumandalarda edindiği yer.’ O dönem haber kanalı kurma planı olan Serhat Albayrak’a Cine 5’in ihalesi ile bilgiler de veren Gültekin, eğer kendileri alıcı olacak olursa o dönemki TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile görüşebileceğini, yeniden ihale şartnamesi hazırlanabileceğini söylüyordu. Gültekin'e bu haberleri hatırlatan Bulut, "Sayın Cumhurbaşkanım Levent Gültekin siyasal islamcılık, fetullahçılık, pkk seviciliği arasında savrulurken bunları burada unutmuşsunuz:) 100 bin imzayı toplayacağınızdan hiç kuşkum yok!" diyerek ironi yaptı. Bulut, Gültekin için; "B.kunda boncuk var sanıyor" ifadesini kullandı.

İşte Bulut'un Gültekin'in arşivinden çıkardığı o tweetler: