Gazeteci 'gazilik' unvanı istedi

Gazeteci 'gazilik' unvanı istedi

Gazeteci Osman Şahin 'gazilik' unvanı istedi.

Ordu’da yayınlanan YÖN gazetesinin sahibi Osman Şahin, İçişleri bakanlığına bir dilekçe yazarak kendisine 'gazi gazeteci' unvanı verilmesini istedi.

FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınıp suçsuzluğu mahkeme kararıyla ispatlanan Osman Şahin Türkiye’de bir ilkin uygulanmasını talep etti. FETÖ’cülükle suçlanıp 89 saat gözaltında kalan, daha sonra suçsuzluğu ortaya çıkınca açtığı tazminat davasında mahkeme kararıyla 400 TL tazminat kazanan gazeteci Şahin, İçişleri Bakanlığı'na yazdığı bir dilekçede kendisine 'gazi gazeteci' unvanı verilmesini talep etti.

Gazeteci Osman Şahin İçişleri Bakanlığı'na yazdığı dilekçesinde, "15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit verdik, gazilerimiz oldu. Onlar yollara çıktılar, kendi güçleriyle mücadele ettiler, hayatlarını kaybedenler, şehit, yaralananlar da gazi oldu. Bende gazetecilik mesleğim nedeni ile yazdığım yazılarımdan ve haberlerimden dolayı ihbar edilerek, suçsuz yere evim arandı, göz altına alındım, 4 gün 4 gece nezarette yattım, ifade verdim. Suçsuz yere toplumda haysiyetimle, gururumla, şerefimle oynandı. Gazi olmak için illaki vücuttan yara almak  gerekmez. Benim maneviyatım, haysiyetim ve şerefimle oynanarak, kalbimden yara almış yürekten yaralanmış  bulunmaktayım. Kamu oyu önünde manevi olarak gururumla oynanmıştır. Bu nedenle İç İşleri bakanlığından 'gazi gazeteci' unvanı almak için müracaatta bulundum. Kaybedilen haysiyet, şeref, gurur ve onur parayla asla satın alınamayacağı için o şerefi gazi gazeteci unvanı olarak taşımak istiyorum" dedi..