Gazeteci Koru: ‘MHP iktidarı paylaşmaya hazırlanıyor’

Gazeteci Koru: ‘MHP iktidarı paylaşmaya hazırlanıyor’

Fehmi Koru, “MHP’de kimse alınan oyun azlığını ve bunu öne sürerek yönetimin başarısızlığını tartışmıyor; tavan iktidarı paylaşmaya, taban da ondan bürokraside palazlanma fırsatı olarak yararlanmaya hazırlanıyor” dedi.

Gazeteci Fehmi Koru, Devlet Bahçeli’nin ‘kilit parti’ olduğunu özellikle belirttiği MHP’nin, Meclis’teki varlığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın, onun tarafından kurulacak hükümetin ve AKP’nin icraatlarını kendi istediği istikamete çevirmek için kullanmaya hazırlandığını belirtti.

Fehmi Koru, kişisel blokunda yayınladığı bugünkü yazısında, MHP’de kimsenin, alınan oyun azlığını ve bunu öne sürerek yönetimin başarısızlığını tartışmadığını, tavanın iktidarı paylaşmaya, tabanın da bürokraside palazlanma fırsatı olarak yararlanmaya hazırlandığını kaydetti.

Sandıktan ancak yüzde 11.1 alabilmiş bir parti olan MHP’nin, ama iktidarı paylaşmak niyetinde olduğunu belirten Koru’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

SİYASETİ BİR KULVARA SOKMAYI BAŞARDI’

“MHP lideri Devlet Bahçeli, seçimin hemen ardından iki şey yaptı: Partisinin aldığı sonucu ‘tarihi başarı’ olarak ilan etti ve “MHP’ye özel kin ve nefret duyan zevat-ı muteber (!) ümit ederim ki insafa gelirler, vicdanlı olmanın hakkını verirler” cümlesi eşliğinde 65 kişinin isimlerini kurumlarını da anarak sıraladı.

Seçimden önce burada sandıktan çıkacak sonuca bakılmaksızın Devlet Bahçeli‘nin stratejik başarısını kayda geçirmiştim: Bahçeli partisini feda etmeyi de göze alarak Türk siyasetini kendi ülküsü lehine bir kulvara sokmayı başardı.

AK Parti’yi MHP çizgisine yaklaştırarak…

'AKP'NİN İCRAATLARINI İSTEDİĞİ İSTİKAMETE...'

Bu dönüşümün etkilerini seçimden sonra da yaşayarak göreceğiz: Devlet Bahçeli ‘kilit parti’olduğunu özellikle belirttiği MHP’nin, Meclis’teki varlığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın, onun tarafından kurulacak hükümetin ve AK Parti’nin icraatlarını kendi istediği istikamete çevirmek için kullanmaya hazırlanıyor.

Daha ilk günden ‘af’ talebini tekrarladı, OHAL‘in devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Sandıktan ancak yüzde 11.1 alabilmiş bir parti MHP, ama iktidarı paylaşmak niyetinde.

Bunun doğal sonucu olarak MHP’de kimse alınan oyun azlığını ve bunu öne sürerek yönetimin başarısızlığını tartışmıyor; tavan iktidarı paylaşmaya, taban da ondan bürokraside palazlanma fırsatı olarak yararlanmaya hazırlanıyor.

Hatta AK Parti kadrosunu aynı tabloya yerleştirmeseler bile, MHP yönetimi, kendilerinin aldığı oy miktarı ile milletvekili sayısına içlerinden çıkan İYİ Parti’nin oyları ile milletvekili sayısını da ekleyerek, siyasi hayattaki varlıklarının tarihin en güçlü haline geldiğini bile ileri sürebilirler.

Dışa vurmasalar da, kendi içlerinde bu değerlendirmeyi yapıyorlarsa hiç şaşırmam. Çok yanlış bir değerlendirme de sayılmaz herhalde.”