Gazeteci Uğuroğlu’ndan Muharrem İnce’ye: ‘Ağır ol da molla desinler’

Gazeteci Uğuroğlu’ndan Muharrem İnce’ye: ‘Ağır ol da molla desinler’

İnce için sert bir yazı kaleme alan Yeniçağ yazarı Uğuroğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığın saldırılarda hak, hukuk, adalet var mı? Yaptığın her saldırının CHP'den seçmen kaçırdığının bilincinde değil misin? Ağzını tutamıyor musun? Aklınla hareket edemiyor musun? Yoksa etrafındakilerin dolduruşuna mı geliyorsun?” diye sordu.

İYİ Parti’ye yakın Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için, ‘Ağır ol da molla desinler’ ifadesini kullandı.

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında, İnce’yi hedef aldı. Sadece siyasetçilerin değil, işadamlarının, bürokratların, spor kulübü yöneticilerinin hatta gazetecilerin özetle her bireyin hırsının, aklının ötesine geçmemesi gerektiğini belirten Uğuroğlu, şunları yazdı:

“Hırs, elbette akıl ve mantık sınırları içerisinde olmalıdır.

Akıl ile yapılırsa olumlu karar, hırs ile yapılırsa zarar olur.

Muharrem İnce'den söz ediyorum.

‘HIRSI AKLININ ÖTESİNE GEÇTİ’

Cumhurbaşkanlığı yarışında da hırsı aklının ötesine geçti, ağzından çıkanı kulağı da duydu ama sonunda pişman oldu.

Apolet sökme söylemi en çarpıcı örnek oldu.

Millete, "Kemal Bey'in karşısına asla aday olmam" sözünü ise 24 Haziran sonrası çiğnemesi hiç etik olmadı.

Konuştukça battı, haykırdıkça küçüldü, saldırdıkça itibar kaybetti, yaramaz çocuklar gibi, "kurultay isterim, kurultay, kurultay" diye takılmış plak gibi tekrarlayıp duruyor.

‘YENİLMEZ YUTULMAZ İFADE: YÜZSÜZLÜK YAPMAYIN’

Sosyal medyadan paylaştığı şu cümlelere bakar mısınız?

"Olağanüstü Kurultay için imza verenleri disipline vererek yüzsüzlük yapmayın. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracağınıza olağanüstü kurultayı toplayın. Arkadaşlarımı disiplin kuruluna göndereceğinize yüreğiniz varsa beni gönderin"

Şu ifadesi yenilmez, yutulmaz…"… Yüzsüzlük yapmayın…"Kime bu sözler? Genel Merkeze mi? Kemal Kılıçdaroğlu'na mı? Ne fark eder? Erkekçe isim vererek Kemal Bey'e hitap etsene.

Genel Merkez'i de CHP'yi de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiğini çocuklar bile bilir. Siyaset mertçe, üslubunda yapılmalıdır.

DÜN KEMAL BEY İYİ ADAMDI

Dün seni Cumhurbaşkanı adayı yaparken Kemal Bey "iyi adam" idi, bugün Kurultay için yeterli imza olmadığı için kurultayı toplamayan Kemal Bey, "kötü adam" değil mi? Şu "yüzsüzlük" suçlamana da fena taktım Bay Muharrem. Adına da sanına da hiç yakıştıramadım.

"Ağır ol da molla desinler" sözünü sana öğretmediler mi?

Muharrem ayı demek aşure demektir. Aşure'ye çeşit çeşit ürün katılır ama çok lezzetli bir tatlı ortaya çıkar. Görüyorum ki senin söz ve davranışların bırak aşure tadı vermeyi turşu tadında bile değil. Soyadın gibi "İnce" hiç değil. CHP'yi mahvettiğinin hala farkında değil misin?

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığın saldırılarda hak, hukuk, adalet var mı? Yaptığın her saldırının CHP'den seçmen kaçırdığının bilincinde değil misin? Ağzını tutamıyor musun? Aklınla hareket edemiyor musun? Yoksa etrafındakilerin dolduruşuna mı geliyorsun?

Cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar yükseldin ama çapın, aklın, kariyerin "yetmedi" Muharrem Bey kardeşim unutma, "keskin sirke küpüne zarar verir. "Küp de sabır taşı da çatladı… “