Gazetecilerden çağrı: Meslektaşlarımızın haber ekipmanlarını geri verin

Gazetecilerden çağrı: Meslektaşlarımızın haber ekipmanlarını geri verin

Gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan gazeteci Zeynep Kuray ve İrfan Tuncçelik'in el konulan haber ekipmanlarının iadesi için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Zeynep Kuray ve İrfan Tuncçelik'e ait haber ekipmanları geçtiğimiz günlerde savcılık tarafından el konulmuştu. Sosyal medyada bir araya gelen gazeteciler meslektaşlarının haber ekipmanlarının kendilerine iade edilmesi çağrısında bulundu: Meslektaşlarımızın haber ekipmanlarını verin. Gazetecilik suç değildir!

'GAZETECİLİK ENGELLENEMEZ...' 

Gazeteciler, sosyal medyada 'Gazetecilik suç değildir, gazetecilik engellenemez' diyerek Kuray ve Tuncçelik'e ait haber ekipmanlarının iade edilmesini istedi.

Kuray ve Tuncçelik'le birlikte sahada birçok haberi izleyen gazeteciler, "Açlık grevi eylemlerini takip ettikleri sırada gözaltına alınan ve haber ekipmanlarına el konulan gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tuncçelik'in haber ekipmanlarını geri verin. Gazetecilik suç değildir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde açlık grevindeki çocuklarının durumuna dikkat çekmek için eylem yapan anneleri takip ettikleri sırada gazeteciler gözaltına alındı. Gazeteci Zeynep Kuray, Sirkeci'de gözaltına alınırken, İrfan Tuncçelik ise Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınmıştı. İki gün süren gözaltı sonucunda serbest bırakılan iki gazetecinin haber ekipmanlarına savcılık kararıyla el konuldu.