Gazeteciye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası!

Gazeteciye Erdoğan'a hakaretten hapis cezası!

Aydın'da yerel bir gazetede çalışan Mustafa Yayla, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın'da yerel bir gazetede çalışan Mustafa Yayla (47), sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 11 ay 20 gün hapis cezasının onanması üzerine cezaevine girdi.

Aydın ve ilçesi Kuşadası’nda gazetecilik yapan Mustafa Yayla hakkında 3 yıl önce, sosyal medyadaki bir paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hareket ettiği gerekçesiyle Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunuldu. Şikayet üzerine, Yayla hakkında Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Geçen yıl mahkeme sonuçlanarak, Yayla’ya 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Cezası ertelenmeyen ve paraya çevrilmeyen Yayla, karara Bölge İstinaf Mahkemesi’nde itiraz etti. İstinaf Mahkemesi de yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

20 gün önce evlenerek İzmir’in Torbalı ilçesine yerleşen ve karardan haberi olmayan Yayla, dün akşam saatlerinde polisin yaptığı rutin yol kontrolünde, gözaltına alındı. Geceyi nezarethanede geçiren Yayla, bugün sabah saatlerinde ise Torbalı Cezaevi’ne gönderildi.