Maçka'da çatışma: 1 başçavuş şehit 1 sivil öldü! Yaralılar var

Maçka'da çatışma: 1 başçavuş şehit 1 sivil öldü! Yaralılar var

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'li arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

ERZAK ÇALAN PKK'LİLERİ GÖRMÜŞ

Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün, PKK'lileri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lilerin girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada  kurşunların hedefi oldu.

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA

Çatışmanın çıktığı Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii'nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi'ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.

TRABZON VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada çatışmada 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 09.08.2017 tarihinde başlatılan operasyon sırasında 11.08.2017 (bugün) tarihinde saat 15.00 sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup, operasyonel faaliyet devam etmektedir. Sıcak temas sırasında iki güvenlik personelimiz ile bir sivil vatandaşımız yaralanmıştır."

MAYIS AYINDA 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un Maçka İlçesinde Mayıs ayında, Jandarma ekiplerine PKK'liler ateş açmıştı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralanmış, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düşmüştü...

Bölgedeki PKK'liler aranıyordu.

Trabzon'da yerel basının geçtiği haberlere göre bölgeye Özel Harekat polisleri ve komandoların sevk edildiği bildiriliyor. 

Eren Bülbül