Gaziantep'te 6 IŞİD'li tutuklandı

Gaziantep'te 6 IŞİD'li tutuklandı

Gaziantep'te polisin terör örgütü IŞİD'e yönelik yaptığı operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında , Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü IŞİD'e yönelik yaptığı istihbarat çalışmalarında Kayaönü Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, bir depo ile şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 10 kaleşnikof tüfek, 35 şarjör, 2 bin 370 mermi, 3 tabanca bu tabancalara ait 7 şarjör, 382 mermi, 102 çuval içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan 5 bin 100 kilo amonyum nitrat, 2 av tüfeği, 1 pala, 39 bin 705 Türk lirası, 15 bin 870 dolar, 163 bin liralık senet, 40 bin 500 lira tutarında çek, 2 koçan boş çek defteri, çok sayıda dijital materyal, FETÖ/PDY yayın organları tarafından çıkartılan ve toplama kararı bulunan 4 kitap ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 IŞİD üyesi sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.