12 yıl önce işlenen cinayetin zanlısından pişkin cevap!

12 yıl önce işlenen cinayetin zanlısından pişkin cevap!

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde 12 yıl önce 53 yaşındaki ablası Fatma Çal’ı aldattığı gerekçesiyle 40 yaşındaki eniştesi Kamil Çal’ı ormanlık alanda bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 50 yaşındaki Ramazan Kavuşah ile cinayete azmettirmekle suçlanan ablası hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı.

Cinayetin işlendiği ormanlık alanda bulunan sigara izmaritindeki tükürükte DNA incelemesiyle aydınlanan cinayetin ardından tutuklu sanıklardan katil zanlısı Ramazan Kavuşah ile Fatma Çal hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Orhangazi'nin Gedelek Köyü Açmalar Mevkii'nde 2005 yılında işlenen cinayette, kamyon şoförü Kamil Çal, ormanlık alanda 5 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde içilen sigara izmaritleri alınarak DNA örnekleri çıkarıldı. Yapılan çalışmalardan sonuç alınamayınca, cinayet faili meçhul olarak kaldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan 12 yıl sonra tekrar dosyayı ele alarak cinayetin işlendiği yerde inceleme yaptı.

Yaklaşık 8 ay süren çalışmalarda 80 kişi ile görüşen ekipler, öldürülen Kamil Çal’ın kayınbiraderi Ramazan Kavuşah tarafından bıçaklandığını, ardından ablası Fatma Çal’ı alarak memleketi Konya’ya gittiklerini belirledi. Konya’ya giden polisler, Fatma Çal ile görüştüklerinde "Artık eşim öldü ben rahat bir hayat yaşıyorum. Tekrar o günleri anımsamak istemiyorum” yanıtını alınca, kendisinden şüphelenip soruşturmayı derinleştirdi.

"BİZ UNUTTUK SİZ UNUTMADINIZ"

Konya’da kaynakçı Ramazan Kavuşah’ın kan örneklerini aldıran polis ekipleri olay yerinde bulunan uzun 'Samsun' marka sigarası izmaritindeki tükürükle DNA incelemesinin eşleşmesi üzerine Fatma Çal ile birlikte Ramazan Kavuşah’ı gözaltına alıp Bursa’ya getirdi. Sorgulanan Ramazan Kavuşah, iddiaya göre, polislerin "DNA örnekleri yanılmaz. Katil sensin" sözleri üzerine, “Biz cinayeti unuttuk siz nasıl unutmadınız” dedi. Polis ölen Kamil Çal’ın bir başka kadınla ilişkisi olduğundan eşi Fatma Çal tarafından kardeşi Ramazan Kavuşah’ı azmettirdiğini belirledi. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı

Cumhuriyet Savcısı cinayetle ilgili soruşturmayı tamamladı. Cinayetin aydınlanmasında en büyük etken olarak katilin kullandığı sigara izmeritindeki tükürük DNA'sı ve tanıkların robot resimlerinin etkili olduğunun belirtildiği iddianamede her iki sanık hakkında 'kasten adam öldürmek' ve 'cinayete azmettirmek' suçlarından suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesine dava açtı.

Yaklaşık 12 yıl sonra aydınlanan cinayetin sanıklarının yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.