Gaziemir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılında özel sergi düzenledi. 

Gaziemir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılında özel sergi düzenledi. 

Atatürk sevdalısı Güven Görgül’ün yaşamı boyunca biriktirdiği Atatürk fotoğrafları ve anıları Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Özel Fotoğraf ve Hatıra Sergisi’nde vatandaşla buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güven Görgül, ailesi ve arkadaşları yaptı.

Özgür TUĞRUL/ Sergi açılışında Gaziemir’de önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Başkan Şenol, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde böyle özel bir sergiyi düzenleyerek Atamızın anılarını ve fotoğraflarını Atatürkçü kent Gaziemir’de vatandaşlarımızla buluşturduk. Bugün Atatürkçü kesilenlerin, O’nu dilinden düşürmeyenlerin takiye yaptığı herkes çok iyi biliyor. Biz gerçek Atatürkçüler her çocuğumuzun kalbine Atatürk sevgisini aşılayacağız. Son Kasım’a kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyetimizi yaşatacağız” diye konuştu.

Güven Görgül’le birlikte sergiyi gezen ve eserler hakkında bilgi alan Başkan Şenol, “Hepsi birbirinden kıymetli” dediği eserlerin sahibi Görgül’e hediye sunarak teşekkür etti. Güven Görgül ise “Bu sergide yıllardır biriktirdiğim Atatürk fotoğraflarını anıları ve belgeleri sergilememde bana fırsat veren Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.