Gençlerden Akit'in 'kızlı erkekli ormanda kamp' haberine tokat gibi yanıt

Gençlerden Akit'in 'kızlı erkekli ormanda kamp' haberine tokat gibi yanıt

TGB Genel Merkezi, yeniakit.com.tr’nin provoke amaçlı yapmış olduğu habere “ Bu hakaret vatanın bölünmez bütünlüğünü kadın erkek ayırt etmeden canla başla koruyan Türk Milletine yapılmıştır. Bundan rahatsız olan nefsini terbiye etsin, terbiyesizlik etmesin.“ diyerek cevap verdi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) her yıl düzenlediği geleneksel kamplarını ele alan yeniakit.com.tr “Büyük tehlike! Kızlı erkekli ormanda kamp yapıyorlar” başlıklı bir haber yayınladı.

Yayınlanan haberde “Yaz kamplarında gelişim çağındaki kızlı erkekli üniversiteli ve liseli gençler ormanında ortasında bir arada bulunmaya ve vakit geçirmeye zorlanıyor. Söz konusu kamp organizatörleri kızlı erkekli gençlerin çadırların kurulması, yemeklerin pişirilmesi, alanın temizliği ve spor gibi birçok sosyal faaliyeti birlikte yapacağını iyi bir şeymiş gibi lanse ediyor.” ifadeleri yer alırken haberde kullanılan fotoğraflarda kadın öğrencilerin vücutlarının sansürlenmesi dikkat çekti.

GÖREV GENÇLİĞE HİTABEDEN

TGB Genel Merkezi’nin yapmış olduğu açıklamada "Görevini Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden alan gençler Akit ve benzeri gericilerin dolduruşuna gelmez, tehditlerinden korkmaz. Bu hakaret vatanın bölünmez bütünlüğünü kadın erkek ayırt etmeden canla başla koruyan Türk Milletine yapılmıştır. Bundan rahatsız olan nefsini terbiye etsin, terbiyesizlik etmesin. Kamplarımız birlikte yaşama kültürünün, karşılıklı saygının, arkadaşlığın okuludur. Akit zihniyetindeki Cumhuriyet düşmanlarının, Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına karşı saldırısı tüm milletimizin malumudur. " denildi. Açıklamada tüm gençlik kampa davet edilerek "Bu zihniyete karşı, Türk gençliğini kamplarımıza katılarak cevap vermeye, Vatansever büyüklerimizi gençlere destek olmaya, Türk basınını bu karalama kampanyasına sessiz kalmamaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.