Genelkurmay Başkanı Akar: Kürt koridoruna izin vermeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Akar: Kürt koridoruna izin vermeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşıyla görüştü. Akar, ABD'nin PKK'yı silahlandırmasından duyulan rahatsızlığı aktarırken, "Kürt koridoruna izin vermeyeceğiz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar,  Suriye ve  Irak'ta kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde  ABD'li mevkidaşı Orgeneral Joseph Dunford ile kritik bir görüşme yaptı. Orgeneral Akar YPG rahatsızlığını Dunford'a iletti.

REFERANDUM KARARI ELE ALINDI

İki komutanın görüşmesi  Arnavutluk'un başkenti  Tiran'da dün ve bugün yapılan NATO Askeri Komitesi Genelkurmay Başkanları Toplantısı esnasında gerçekleşti. Akar ve Dunford'un dünkü görüşmesinde  Irak'ta  Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararında ısrar etmesi ve  Suriye'deki gelişmeleri ele aldıkları öğrenildi.

"KÜRT KUŞAĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Akar,  Suriye'de  İdlib'de çatışmasızlık bölgesi oluşturulması ve buralara Türk, Rus ve  İran gözlemci kuvvetlerinin yerleştirilmesi kararıyla ilgili Dunford'a bilgi verdi. Akar, bir kez daha  ABD'nin  Suriye'de terör örgütü YPG güçleri ile birlikte hareket etmesinden duyulan rahatsızlığı aktardı ve  Türkiye'nin güney sınırlarında bir Kürt kuşağı kurulmasına izin vermeyeceği mesajını iletti. NATO komuta yapısı çalışmalarının da değerlendirildiği toplantı sırasında Akar ayrıca  İtalya,  İngiltere ve  Romanya genelkurmay başkanları ile de görüştü.