Gerektiği zaman her yerde emziririm

Gerektiği zaman her yerde emziririm

Kırgızistan, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in kızının bir aylık oğlunu bebeğini emzirirken çekilen fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasını tartışıyor. 20 yaşındaki Aliya Shagieva, eleştirilere tepki göstererek “Çocuğumu, gerektiği zaman her yerde emziririm” dedi.

Shagieva, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Instagram’dan kaldırdığı, anne-babasının da kendisini eleştirdiği fotoğraf hakkında “Bu tepkiye yol açan şey fotoğrafın kendisi değil, kadın bedenini aşırı cinselleştiren bir kültür” dedi.

BBC’ye konuşan Shagieva “Bedenim müstehcen değil, işlevsel. Amacı, bebeğimin fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamak, cinselleştirilmek değil. Bebeğimi emzirdiğim zaman ona verebileceğimin en iyisini verdiğimi düşünüyorum. Bebeğimin ihtiyaçlarını karşılamak başkalarının hakkımda ne söylediğinden daha önemli. Onu gerektiği zaman her yerde emziririm” dedi.

Viral olan fotoğrafın anne-babası tarafından da eleştirildiğini anlatan Shagieva , “Bu durum anlaşılır çünkü genç nesil ebeveynlerinden daha az muhafazakâr” tespitini yaptı.