'Gezi 4 Yaşında! Hayır bitmedi, mücadeleye devam diyoruz!'

'Gezi 4 Yaşında! Hayır bitmedi, mücadeleye devam diyoruz!'

4 yıl önce Taksim Gezi Parkı'nda bulunan ağaçların kesilmesiyle başlayan ve tüm yurda yayılan ve tarihe Gezi Direnişi olarak geçen eylemler zincirinin yıl dönümü. Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla yapmayı planladığı programı açıklamış ve bugün için saat 19.30’da Taksim’den Gezi Parkı’na yürüyeceklerini duyurmuştu ancak yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklayan Emniyet güçleri bölgede teyakkuza geçti.

TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde önceki gün düzenlenen basın toplantısında “Gezi 4 Yaşında! Hayır bitmedi, mücadeleye devam diyoruz!” başlığı ile yapılan açıklamada konuşan Mimar Mücella Yapıcı, 4 yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam alanlarına saldıranlara karşı mücadele ettiklerini belirterek, toplumun bütün kesimlerinin bir mücadele içinde olduğunu söyledi.


Yapıcı, yıl dönümü konuşmasında “Korkmakta haklılar, gördüler ki; biz bir araya geldiğimizde biz birbirimizi çok seviyoruz. Biz bir araya geldiğimizde karanlığa dur diyebiliyoruz. Gezi'den bugüne 4 yıldır biz karanlığa, şiddete, haksızlığa hayır demeye devam ediyoruz.


 Hukuksuzluk ve keyfiliğin kutsandığı bir siyasal iklimde yaşıyoruz. Bu keyfiliği biz Gezi sürecinden iyi tanıyoruz. İktidar sahiplerinden güç alan, hukuk ve kural tanımaz polis şiddetinin yaşamlarımızı nasıl kararttığını unutmuş değiliz.” dedi.

ÖNLEMLER ALINDI


Ancak İstanbul Valiliğin, Taksim Dayanışması’nın bu yürüyüşüne izin vermeyeceği öğrenildi. Gezi Parkı olaylarının 4’üncü yıl dönümü nedeniyle de Taksim’de önlemler alındı. Olası bir eyleme karşı Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı polis bariyerleri ile giriş çıkışlara kapatıldı.

Polis önlemlerine ek olarak Taksim Meydanı ve Gezi Parkına itfaiye ve sağlık ekiplerinin konuşlandırıldığı görüldü.