Gezi annelerine 'destek' soruşturması

Gezi annelerine 'destek' soruşturması

Gezi’de öldürülen gençlerin anneleri Emel Korkmaz ve Emsal Atakan’ın Gülmen ve Özakça’ya destek için yaptıkları açlık grevine soruşturma geldi.

Gezi Direnişi’nde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen ve açlık grevinin 76. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretme Semih Özakça’ya destek için 14 Mayıs Anneler Günü’nde Antakya Parkı’nda açlık grevi yaptıkları için soruşturma açıldı.

Korkmaz ve Atakan dışında eyleme destek veren yaklaşık 100 kişiye soruşturma açıldığı ifade edildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Gezi Direnişi sırasında ODTÜ’ye destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın kardeşi Zafer Atakan’ı arayarak, kendisi ve annesi Emsal Atakan hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilen ve açlık grevinin 76. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretme Semih Özakça’ya estek için yaptıkları açlık grevi nedeniyle soruşturma açıldığını belirterek ifadeye çağırdı.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz da, kendisi ve annesi Emel Kokmaz hakkında da soruşturma açıldığını duyduklarını ancak kendilerine şu ana kadar tebligat yapılmadığını söyledi. Emel Korkmaz ve Emsal Atakan dışında eyleme destek verenlere de soruşturma açıldığı belirtildi. Emel Korkmaz ve Emsal Atakan, 14 Mayıs Anneler Günü’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için 1 günlük açlık grevi başlatmıştı. Alana, “İşi onuru, ekmeği için 67 gündür süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın talepleri kabul edilsin. Destek açlık grevindeyiz” yazılı pankart asılmıştı.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, “Biz anneyiz. Bütün haksızlıklara karşıyız ve haksızlıklara uğrayanların yanındayız. Her zaman da olacağız. KHK ile mesleklerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bir an önce geri işlerine alınmalarını, okullarına, sınıflarına dönmesini istiyoruz. Biz, onlara ve Yüksel Caddesi’nde bulunanlara bir ses verebilmek için buradayız. Haksız yere açığa alınan ve atılanların tamamının mesleklerine geri dönmelerini istiyoruz” demişti. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da “Bugün Anneler Günü ama artık bizim için bu günün hiçbir önemi kalmadı. Hiçbir önemi olmayan gün. Bu günde, KHK ile açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilenlerin sesi olabilmek için bugün açlık grevindeyiz” diye konuşmuştu