Gezi Parkı'nda ağaç katliamı

Gezi Parkı'nda ağaç katliamı

Taksim Gezi Parkı'nda bugün İBB tarafından ağaç katliamı yapıldı. YURT, yaklaşık 40 ağacın kesildiğini fotoğrafladı.

YURT ÖZEL/

Taksim Gezi Parkı'nda bugün öğleden sonra İBB işçileri tarfından 40 ağaç katledildi. YURT Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç, Gezi Parkı'na giderek katliamı görüntüledi. Kılıç ağaç katliamı ile ilgili işçilerle konuşup bilgi almaya çalıştı. Önce konuşmaya yanaşmayan işçiler Kılıç'ın fotoğraf çekmesi üzerine 'kuruyan, çürüyen ağaçları kestik' açıklamasında bulundular.

Yurt'un çektiği fotoğrafları yorumlayan uzmanlar, ağaç köklerinde kuruma ya da çürüme belirtileri olmadığını söylediler.

4 YIL ÖNCE BÜYÜK BİR DİRENİŞ YAŞANMIŞTI

Taksim Gezi Parkı'nda 4 yıl önce büyük bir direniş sergilenmişti. Önce 3-5 'çapulcu'nun direnişi tüm yurda yayılmış, hükümet Topçu Kışları'ndan geri adım atmak zorunda kalmıştı.

ERDOĞAN TAKSİM'DEN VAZGEÇMEDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 sene önce Taksim Gezi Parkı'na yapılmak istenen Topçu Kışlası'ndan vazgeçmediklerini yine bir yıl önce açıklamıştı. AKP'li Erdoğan , "Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nın inşa edileceğini, ayrıca Taksim Meydanı'nda camiye ihtiyaç olduğunu, AKM'ye de opera binası yapılacağını" açıklamıştı. Gezi Parkı'nda 40 ağacın kesilmesi üzerine akıllara yine bu açıklamalar ve yine 4 sene önceki halkın gösterdiği tepkiler geldi.