Giresun’da CHP yüzde 60’ın üstüne göz dikti

Giresun’da CHP yüzde 60’ın üstüne göz dikti

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un iktidara yüzde 60’lar seviyesinde destek vermesine rağmen hizmetlerden yararlanamadığını ifade ederek, “Demek ki cezalandırmak, ders vermek lazım. Giresun’a yapılmayan hizmetlerin karşılığını halkımız soracaktır. Biz yüzde 60’ın üstünü hedefledik” dedi.

Giresun’da ikinci dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Kerim Aksu, seçimlerde, açık ara ile yüzde 60’ların üzerinde oy olmayı hedeflediklerini belirterek, “AKP’nin genel seçimde yüzde 63 oy aldığı kentte, biz iki dönemdir yüzde 47 ile alıyoruz seçimi. Bu sefer hedef yüzde 60. Giresun’a yapılmayan hizmetlerin karşılığını halkımız soracaktır” dedi.
Kerim Aksu, YURT’a yaptığı açıklamada, görev süresi içinde daha önceki başkanların iki üç katı oranında park yaptığını, araç aldığını belirterek, “Muhalefet olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz ama başarılı gidiyoruz. Yapılacak daha çok iş var” diye konuştu. 

AMERİKA’DA EN FAZLA TÜRK GİRESUNLU

Fındığın para etmeyişi ve fabrikaların kapanması nedeniyle binlerce insanın işsiz kaldığı Giresun’un ciddi ölçüde göç verdiğini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:
“Giresun’da herkesin yakını, yurt içi veya yurt dışında. Amerika’da en fazla Türk Giresunlu. Ekonomi bozulunca herkes bir yol arıyor.
Giresun’da ekonomi çok zor durumda, esnaf zor durumda. Temel maddemiz fındık. Eskiden 1 kilo fındıkla 3 kilo zeytin alırdık, şimdi 2 kilo fındıkla 1 kilo zeytin alınıyor. Şimdi o duruma düştük. Fındık, Türkiye’nin tek milli ürünü. Hiçbir maliyeti olmadan ihraç ettiğimiz tek ürün. Yeterince destek görmüyor. Fındık politikası oluşmadığı için halkta sıkıntı yaşanıyor.”

BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE HİZMETLERDEN YARARLANAMADI

Giresun’un iktidara yüzde 60’lar seviyesinde destek vermesine rağmen hizmetlerden yararlanamadığını belirten Aksu, “Demek ki cezalandırmak, ders vermek lazım. Giresun’a yapılmayan hizmetlerin karşılığını halkımız soracaktır” dedi.

Kentte sorunların çoğunu çözdüklerini, kültür merkezi inşaatına başladıklarını, turizme dayalı seyir terası çalışması yaptıklarını, ciddi kanalizasyon çalışması gerçekleştirdiklerini, sellere karşı yer altına 300 kilometreden fazla yağmur hattı döşediklerini anlatan Aksu, “Halkımız da bunu görüyor. Seçimleri açık ara alacağız. Öngörümüz yüzde 60’ın üzerinde oy almak. AKP’nin yüzde 63 oy aldığı kentte biz iki dönemdir yüzde 47 ile alıyoruz yerel seçimi. Bu sefer hedef yüzde 60’ın üstü” diye konuştu.