Gökçeada'da maden arama iptal

Gökçeada'da maden arama iptal

Gökçeada'da altını ve gümüş madeni aramak için başlatılan ÇED süreci sonlandırıldı. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapalan açıklamada, "Merih madencilik şirketi 14.12.2017 tarihinde e-ÇED sistemi üzerinden proje iptal talebinde bulunmuş olup müdürlüğümüzce bu talep uygun bulunmuş ve ÇED süreci iptal edilmiştir."

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED sürecinin iptal edildiğini belirtti. Açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce herhangi bir olumlu görüş verilmediği, 13 kuruma görüş sorulduğu, ÇED sürecinin de askıya alındığı ifade edildi. Proje başvurusunda bulunan Merih Madencilik şirketinşn de elektronik sistem üzerinden projeyi iptal talebinde bulunduğu ve bunun uygun görüldüğü açıklandı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin kararı sevinçle karşıladıklarını kamuoyu gücüne güvenmekle ne kadar haklı olduklarının bir kez daha ortaya çıkmasına sevindiklerini söyledi. Gökçeada Gönüllüleri Derneği de kendilerine destek veren tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiklerini, Gökçeada'nın bir felaketin eşiğinden döndüğünü açıkladı.