Gökçek, Altepe, Uğur 10 gündür Erdoğan'a direniyor!

Gökçek, Altepe, Uğur 10 gündür Erdoğan'a direniyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istifalarını istemesi'ne rağmen direniyorlar. Gökçek, Altepe, Uğur'un Erdoğan'a karşı direnişlerinin 10'uncu günü...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir aya yaklaşan istifa süreci, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin önüne geçti. İstanbul’da 21 Eylül günü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Ankara (Melih Gökçek), Bursa (Recep Altepe), Balıkesir (Ahmet Edip Uğur), Uşak (Nurullah Cahan), Niğde (Faruk Akdoğan) ve Nevşehir Belediye Başkanları (Hasan Ünver) de listeye girdi.

Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşü uçakta gazetecilere, Melih Gökçek’le Beştepe’deki görüşmesi ve istifa iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bunları konuştuk. Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Erdoğan, Melih Gökçek’in açıklamasında yer almayan kısmı da ekledi ve “Bu vesileyle o konulara da, yani sizin ifade ettiğiniz konulara da (görevden ayrılması talebi) girme durumu oldu. Bunları aramızda konuştuk, görüştük” ifadesini kullandı.

Erdoğan, gazetecilerin, “Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?” sorusunu ise tek kelimeyle yanıtladı: Bursa.

Erdoğan açıkladı: Melih Gökçek istifa edecek

Polonya temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde "Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur" uyarısında bulundu.

2 belediye başkanı daha Gökçek'ten cesaret alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in direnç göstermesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de istifa etmediği belirtildi

Aynı gün Sayıştay, 2016 yılındaki belediye hesaplarına ilişkin denetim raporlarını açıkladı. Sayıştay raporlarına göre İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin büyük miktarda borcu olduğu ortaya çıktı.

Kara listede yer alan Başkan Uğur kamera karşısında

O gün ‘kara liste’deki belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kameralar karşısına geçti. Ağzından ‘istifa’ kelimesi çıkmayan Uğur, “İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, “Veda gibi bir konuşma yaptınız. İstifa anlamına mı geliyor?” sorusu üzerine Uğur, “Soru almıyorum. Konuşacaklarımı söyledim” dedi.

Bursa: İşimize devam ediyoruz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe de beklenen açıklamayı Bosna Hersek’ten dönüşünde, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda yaptı. Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya, “Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise “İnanıyorum, gereğini yapacaklardır” açıklamasında bulundu.