Gökçek'e bir darbe daha: İzleri silinmeye başladı!

Gökçek'e bir darbe daha: İzleri silinmeye başladı!

Uzun yıllar Ankara'da hüküm süren Melih Gökçek'in izleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden siliniyor. İstifa ettikten sonra koltuğu Sincan Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna'ya devreden Gökçek'in ismi 14 yıldır çıkan Ankara Büyükşehir Bülteni'nden de silindi.

İstifa sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Sincan Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna’ya devreden Melih Gökçek’e bir darbe daha geldi. 14 yıldır çıkan Büyükşehir Bülteni ilk defa Melih Gökçek’siz yayınlandı..

3 YERDE İSMİ GEÇTİ

Anayurt’ta Tamer Arda Erşin’in haberine göre, 33 sayfalık bültende Gökçek’in ismi sadece 3 yerde yer aldı. Bültende Gökçek’e, “28 Ekim’de görevinden istifa eden Melih Gökçek” sözünün yanı sıra Tuna’nın konuşmasındaki, “Başkanımız Gökçek’e teşekkür ediyoruz” ifadesine yer verildi.
Bültende, yeni Başkan Tuna ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda adı geçen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın el ele çekilmiş fotoğrafına ve Tuna ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yan yana yer aldığı fotoğrafa da yer verildi.

YENİ BAŞKAN DA İSTİFA İSTİYOR

Büyükşehir bülteninde değişime giden Tuna’nın, mevcut yapıyı da değiştireceği ileri sürülüyor. Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan tüm genel müdür, bürokratlar ve belediyeyle anlaşmalı şirketleri de değiştirmek istediği belirtiliyor.

Yeni Başkan Tuna’nın tüm genel müdür, bürokratlardan istifa dilekçesi aldığı konuşuluyor. Dilekçelerin, Genel Sekreter Asım Balcı aracılığıyla istendiği aktarılırken, istifa dilekçelerinin gerekçesi görevden alınmak istenen kişilerin zorluk çıkarmaması gösteriliyor. Tuna bu süreçten sonra istediği ismi makam koltuğundan alabilecek.

TUNA’NIN YENİ ŞİRKETLERLE ANLAŞMASI BEKLENİYOR

Belediye ile sözleşmesi olan bazı şirketlerin, sözleşmelerinin yenilenmediği de öğrenildi. Bu şirketlerde çalışanların toplanmaya başladığı öğrenildi. Şirketlerle yapılan sözleşme bir ay sonra sona ererken, Başkan Tuna’nın yeni şirketlerle anlaşması bekleniyor.