'Gökçek Erdoğan'ı hiç tanımıyor, geleceğini karartıyor'

'Gökçek Erdoğan'ı hiç tanımıyor, geleceğini karartıyor'

İstifası yılan hikayesine dönen Melih Gökçek'in aslında direnmediği, Erdoğan'ı 'yumuşatmaya' çalıştığı, bu çabasının da geleceğini kararttığı kaydedildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, günlerdir olası istifasıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in aslında direnmediğini, Erdoğan'ı yumuşatma çabası içinde olduğunu belirterek, "Fakat Erdoğan’ı hiç tanımıyor. Eğer tanısaydı... Bu yumuşatma çabasının Erdoğan’ı daha da sinirlendirdiğini fark ederdi... Melih Gökçek yumuşatma çabasını sürdürdükçe kendi geleceğini de karartıyor. Gökçek böyle yapmaya devam ederse gelecekte AK Parti’de yeri falan olmayacak" dedi.

İstifası beklenen belediye başkanlarını 'Sorular ve cevaplarla' köşesine taşıyan Hakan, Gökçek’in direnişi için  "Onunki direniş falan değil ki... Onunki Erdoğan’ı yumuşatma çabası" diye yazdı. Bursa sorusuna ise "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin durumu biraz daha farklı... Direnişe geçmiş gibi görünüyor. İstifa etmeme kararı almış gibi... Telkinlere kapalı" yanıtını veren Ahmet Hakan, Balıkesir'deki durum için ise "Delidolu bir adam Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur... Hali vakti yerinde bir adam... Açık konuşmayı seviyor... Ne tam direnişe geçmiş gibi, ne de Erdoğan’ı yumuşatma gayreti içinde... İkisinin arası bir yerde... Kolay bırakıp gitmeyecek gibi" ifadelerini kullandı.

'Erdoğan’ın belediye başkanlarını istifa ettirme stratejisinin temel amacı nedir?' sorusunu soran Hakan, bu soruyu ise "Üç amacı var Erdoğan’ın: BİR: Partide yenilenme havası estirmek. İKİ: Yıprandığını düşündüğü isimlerin dışında isimlerle yerel seçime girmek... ÜÇ: 2019’da yapılacak başkanlık seçimini garantiye almak" şeklinde yanıtladı..