Gökçek’ten inanılmaz pazarlık: ‘Ben oraya geçeyim’

Gökçek’ten inanılmaz pazarlık: ‘Ben oraya geçeyim’

Melih Gökçek, gündemdeki yerini koruyor. Yaklaşık 2 saat süren gece yarısı saray buluşmasından çok konuşulacak bir iddia çıktı. Erdoğan ve Gökçek görüşmesinin en hararetli anında Gökçek’ten ‘Ben oraya geçeyim’ önerisi geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in saray görüşmesinin en hararetli anında konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak arasındaki uyumsuzluğa getirip, “İsterseniz ben sizi rahatlatayım. Ben oraya geçeyim” dediği, kastettiği yerin ise Binali Yıldırım’ın koltuğu olduğu ileri sürüldü.

Yeniçağ gazetesi yazanı Ahmet Takan, saray kaynaklarından ulaştığı Erdoğan ve Gökçek görüşmesinin perde arkasını, “Gökçek pazarlık çıtasını yüksek tuttu” başlığıyla köşesine taşıdı. Takan’ın yazısı şöyle:

“Melih Gökçek kaç vakte kadar gider?.. Falcı değiliz. Her şey ortada.  R. Erdoğan'ın istifa talebinden geri adım atmadığı da görülüyor. Yaklaşık 2 saat süren gece yarısı saray buluşmasında çok sıkı pazarlıklar yapıldığı da kesin. Nasıl bir pazarlık yapıldığına ve tarafların ellerindeki kozlar hakkında fikriniz olsun diye saray kaynaklarından ulaştığım perde arkasından özel bir not vereyim.

Görüşmenin en hararetli anında Melih Gökçek konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı damat Berat Albayrak arasındaki uyumsuzluk ve süre giden kavgalara getirir ve şöyle der; "İsterseniz ben sizi rahatlayım. Ben oraya geçeyim." Gökçek'in "orası" diye kastettiği yer, Binali Yıldırım'ın koltuğudur. Erdoğan, "Ben sizden öneri istemiyorum. Size öneri sunuyorum" diye istifa talebini yineleyip o bölümü kapatır.

Böyle bir pazarlık kabul edilse bile Gökçek'in Başbakanlık koltuğuna oturması mümkün mü?.. Hayır. Milletvekili olmadığı için Anayasa izin vermiyor. Peki dosyacılığı ve çok sıkı pazarlıkçılığıyla meşhur Gökçek bu teklifi neden yapıyor?.. Bunun tercümesi ve Gökçek'in neleri kastettiğini iktidar çevreleri çok iyi biliyor. Ankara'da gazetecilerin bile kulağına gelenlerden daha fazlasını Gökçek'in bildiği herkesçe malum. Melih Gökçek, R. Erdoğan'a karşı çok hassas bir hamle yapmış. Bakalım karşılığı nasıl gelecek?”