Göktepe ödülleri sahiplerini buldu

Göktepe ödülleri sahiplerini buldu

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin 22.'sinin kazananları belli oldu.

Beş ayrı dalda verilen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nde, Yazılı Haber Ödülü, Cumhuriyet gazetesinde 5 Mart 2019’de yayımlanan “Zindaşti bombası” haberiyle Zehra Özdilek'e verildi.

Görüntülü Haber Ödülü ise, Fox TV’den Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş’a verildi. Haberde, Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasında düzenlenen eylem sırasındaki polis müdahalesi konu ediliyor.

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

Fotoğraf Ödülünü ise Artı Gerçek internet sitesinden Rıfat Doğan, “Cumartesi anneleri ve gazeteciler” başlıklı fotoğrafıyla aldı.

YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLÜ

Yerel Gazetecilik Ödülü de Yerel Gazetecilik Ödülü’nün bu yılki sahibi ise “Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lari değeri yok mu?” başlıklı haberiyle Rize Nabız Gazetesi’nden Gençağa Karafazlı’nın oldu.

Bu yıl iki jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Jüri Özel Ödülü, Artı TV’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez ile BirGün gazetesinden Uğur Şahin’e verildi.

Ödüller, Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2019’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

METİN GÖKTEPE GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ HAKKINDA

Evrensel gazetesi muhabiri 8 Ocak 1996'da İstanbul'da gözaltında iken polisler tarafından öldürüldü. Evrensel, Metin Göktepe'nin anısına, 1998'den itibaren doğum günü olan 10 Nisan günü gazetecilik ödülleri veriyor.

Beş dalda verilen ödüllere her yıl değişen jüri ekibi karar veriyor. 22. Metin Göktepe ödül jürisinde şu isimler bulunuyordu:

Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğlu, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu.