Gözaltındaki insan hakları savunucuları adliyeye sevk edilecek

Gözaltındaki insan hakları savunucuları adliyeye sevk edilecek

Avukat Meriç Eyüboğlu, Büyükada’da gözaltına alınan ve 12 gündür emniyette tutulan insan hakları savunucularının ifade işlemlerinin tamamlandığını ve Çağlayan’daki adliyeye sevk edileceğini duyurdu

Sendika52.org'un haberine göre, Büyükada’da gözaltına alınan 10 hak savunucusu bugün (17 Temmuz) saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’ne getiriliyor. Avukat Meriç Eyüboğlu, “Müvekkillerimizin uygun ve anlamsız gözaltı sürelerinin sonuna geldik” dedi.

Geçtiğimiz 5 Temmuz’da gözaltına alınan hak savunucuları, savcılıkta ifade verecek.

Hak savunucularının avukatlarından Meriç Eyüboğlu bianet’e yaptığı açıklamada, emniyetteki işlemlerin tamamlandığını suçlamaya konu olabilecek bir delil göremediklerini belirtti. Eyüboğlu’nun açıklaması şöyle:

Dün ve bugün Vatan Caddesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm işlemler tamamlandı. Müvekkillerimizin uygun ve anlamsız gözaltı sürelerinin sonuna geldik. Emniyetteki işlemler sırasında suçlama konusu olabilecek herhangi bir delil ve suçlama ile karşılaşmadık. Savcılık ifadesi için yarın saat 10.00’da İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. İfade sonrası müvekkillerimizle beraber çıkacağımızı düşünüyoruz.

Eyüboğlu, ayrıca müvekkillerinin morallerinin ve sağlıklarını iyi olduğunu aktardı.

Dayanışma çağrısı

Öte yandan Hak Savunucuları Türkiye’den de adliyeye çıkartılacak olan 10 isim için dayanışma çağrısı yapıldı:

Hak savunucuları İstanbul Savcılığı’na çıkarılacaklar. Dayanışmak için 9.30’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşuyoruz!